Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Coca Cola HBC: Δυνατό πρώτο τρίμηνο είδαν Credit Suisse & Morgan Stanley

Η μεν Credit Suisse προτείνει σύσταση outperform με τιμή στόχο τις 21,5 λίρες (περίπου 25,6 ευρώ) και η Morgan Stanley προτείνει σύσταση underweight με τιμή στόχο χαμηλότερη στις 18 λίρες (περίπου 21,4 ευρώ).

Coca Cola HBC: Δυνατό πρώτο τρίμηνο είδαν Credit Suisse & Morgan Stanley

Δυνατό ήταν το πρώτο τρίμηνο για την Coca Cola HBC σύμφωνα με τις αναλύσεις της Credit Suisse και της Morgan Stanley ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών. Ωστόσο η μεν Credit Suisse προτείνει σύσταση outperform με τιμή στόχο τις 21,5 λίρες (περίπου 25,6 ευρώ) και η Morgan Stanley προτείνει σύσταση underweight με τιμή στόχο χαμηλότερη στις 18 λίρες (περίπου 21,4 ευρώ).

Η Credit Suisse εξηγεί ότι τα έσοδα (με σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες), επιταχύνθηκαν στο πρώτο τρίμηνο με +5,2% (έναντι +2,9% για το 2016), καθώς η τιμολόγηση έρχεται να αντισταθμίσει την πρόσφατη αδυναμία των νομισμάτων στις αναδυόμενες αγορές ενώ θετικά οφέλη προέκυψαν και από το μείγμα προϊόντων. Τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις ανά κιβώτιο σε ουδέτερη συναλλαγματική βάση αυξήθηκαν κατά 4,5%.

Ο όγκος πωλήσεων στις ανεπτυγμένες αγορές υποχώρησε κατά 2,2%, όπου η ανοδική πορεία του όγκου πωλήσεων στην Ελλάδα και την Ιρλανδία αντιστάθμισε μερικώς τις μειωμένες πωλήσεις στην Ελβετία και την Ιταλία, με την τελευταία να επηρεάζεται περαιτέρω από την κατάργηση σημάτων εμφιαλωμένων νερών χαμηλής αξίας.

Στις αναπτυσσόμενες αγορές, ο όγκος πωλήσεων υποχώρησε κατά 3,6%, κυρίως λόγω της πτώσης των πωλήσεων στην Πολωνία.

Στις αναδυόμενες αγορές, ο όγκος πωλήσεων αυξήθηκε κατά 4%, με αύξηση στις περισσότερες από τις αγορές. Η Ρωσία επέστρεψε στην ανάπτυξη, αποδίδοντας καλύτερα και στη Νιγηρία συνεχίστηκε η αύξηση του όγκου πωλήσεων.

Η Morgan Stanley επισημαίνει ότι ο τίτλος της Coca Cola HBC είναι διαπραγματεύσιμος με 21,4 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2018, με 4,6% Free cash flow απόδοση και 2,1% μερισματική απόδοση.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v