Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Finance: Διατηρεί outperform για Motor Oil και ΕΛΠΕ

Ισχυρά τα αποτελέσματα Q3 των διυλιστηρίων. Ωστόσο, η Alpha Finance επισημαίνει ότι τα περιθώρια διύλισης έχουν επιδεινωθεί το τέταρτο τρίμηνο, ιδίως σε ευρώ, δεδομένης της ενίσχυσης του ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι του δολαρίου στο διάστημα αυτό.

Alpha Finance: Διατηρεί outperform για Motor Oil και ΕΛΠΕ

Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου των Ελληνικά Πετρέλαια και Motor Oil, επισημαίνει η Alpha Finance σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί τιμή-στόχο στα 8,45 ευρώ για την πρώτη, στα 21,9 ευρώ για τη δεύτερη και συστάσεις "outperform". 

Οσον αγορά στη Motor Oil, η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι τα αναπροσαρμοσμένα EBITDA και καθαρά κέρδη υπερέβησαν τις εκτιμήσεις κατά 11--20% λόγω καλύτερων περιθωρίων διύλισης.  

Σχολιάζοντας το Q3 των ΕΛΠΕ η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι το ενδιάμεσο μέρισμα ήταν θετική έκπληξη, ενώ αναμένεται συνολικό μέρισμα ύψους 0,45 ευρώ ανά μετοχή. 

Σε σχέση με τα περιθώρια διύλισης, η Alpha Finance επισημαίνει ότι έχουν επιδεινωθεί το τέταρτο τρίμηνο, ιδίως σε ευρώ δεδομένης της ενίσχυσης του ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι του δολαρίου στο διάστημα αυτό. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v