Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS: Υποβαθμίζει σε neutral τα ΕΛΠΕ, προτιμά Motor Oil

Η UBS κατατάσσει την Motor Oil στις κορυφαίες επιλογές της από τον κλάδο πανευρωπαϊκά, ενώ υποβαθμίζει την σύσταση για τα ΕΛΠΕ, θεωρώντας πως το προφίλ ρίσκου/ανταμοιβής δεν είναι πλέον αρκετά ελκυστικό. Μειώνει την τιμή-στόχο για τα ΕΛΠΕ στα 8 ευρώ και για την Motor Oil στα 21 ευρώ.

UBS: Υποβαθμίζει σε neutral τα ΕΛΠΕ, προτιμά Motor Oil
Σε υποβάθμιση της σύστασης για τα Ελληνικά Πετρέλαια σε “neutral” από “buy” και μείωση της τιμής-στόχου στα 8 ευρώ ανά μετοχή από 8,5 ευρώ προηγουμένως, προχώρησε η UBS με έκθεσή της στις 19 Ιανουαρίου, ενώ σε ξεχωριστή της έκθεση χαρακτηρίζει την Motor Oil μεταξύ των προτιμώμενων μετοχών της από τον ευρωπαϊκό κλάδο διύλισης, διατηρώντας τη σύσταση “buy”, αλλά μειώνοντας την τιμή-στόχο στα 21 ευρώ από 22 ευρώ προηγουμένως.

Σε ό,τι αφορά τα ΕΛΠΕ, η UBS αναφέρει πως προχώρησε στην υποβάθμιση της σύστασης καθώς το προφίλ ρίσκου/ανταμοιβής δεν φαίνεται πλέον αρκετά ελκυστικό. Οι μετοχές έχουν αυξηθεί κατά σχεδόν 15% τους τελευταίους τρεις μήνες, ενώ τα περιθώρια διύλισης πιέζονται περισσότερο απ’ όσο αναμένονταν λόγω του ράλι των τιμών του πετρελαίου.  

Η UBS προχώρησε επίσης σε μείωση της πρόβλεψής της για τα EBITDA του 2018 κατά 7%.

Σημειώνει πως η μερισματική απόδοση είναι πλέον λίγο χαμηλότερη του μέσου όρου του κλάδου τόσο για τις εταιρείες διύλισης όσο και για τον ευρύτερο ενεργειακό κλάδο, με ένα προφίλ υψηλότερου ρίσκου. Ωστόσο, εξακολουθεί να αναμένει ανάκαμψη στα περιθώρια αργότερα φέτος.

Εκτιμά πως τα ΕΛΠΕ θα ανακοινώσουν τελικό μέρισμα 0,25 ευρώ ανά μετοχή, ανεβάζοντας το συνολικό μέρισμα για το 2017 στα 0,40 ευρώ ανά μετοχή (έναντι των 0,34 ευρώ που αναμένει η αγορά).

Αναφερόμενη στο θέμα της πώλησης του ποσοστού που κατέχουν τα ΕΛΠΕ στον ΔΕΣΦΑ, η UBS κάνει λόγο για κάποια πρόοδο, εν όψει του deadline της 16ης Φεβρουαρίου. Η πώληση του ποσοστού των ΕΛΠΕ –την αξία του οποίου η UBS υπολογίζει γύρω στα 200 εκατ. ευρώ- θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποια άνοδο αργότερα φέτος, καθώς η τράπεζα θεωρεί ότι η αγορά εφαρμόζει discount στην αξία του ΔΕΣΦΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v