Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα τέσσερα top picks της NBG Securities

Βελτιωμένη η μακροοικονομική εικόνα στην Ελλάδα, σύμφωνα με την NBG. Πώς διαμορφώνεται η κατάσταση στο ελληνικό χρηματιστήριο σε όρους κεφαλαιοποίησης. Με ποια κριτήρια προτείνει τις κορυφαίες μετοχές για το 2019.

Τα τέσσερα top picks της NBG Securities

Το μακροοικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα βελτιώνεται, τονίζει η NBG Securities στην έκθεσή της, με την οποία παρουσιάζει τα top picks για το ελληνικό χρηματιστήριο. Σημειώνει ότι η οικονομία αναπτύσσεται επί επτά συνεχή τρίμηνα, με το ΑΕΠ το 2018 να διευρύνεται κατά 1,9%.

Ο οίκος καταγράφει τη βελτίωση της εικόνας το 2019 στο χρηματιστήριο, σε ό,τι αφορά τις συναλλαγές, μετά από έναν «απογοητευτικό» Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Τον Μάρτιο, ο ημερήσιος τζίρος κινείται στα 60 εκατ. ευρώ κατά μέσο όρο, ενώ σε ό,τι αφορά τον δείκτη κεφαλαιοποίηση/ΑΕΠ, αυτός παραμένει σε χαμηλά επίπεδα (24% έναντι άνω του 60% προ κρίσης). Την εξέλιξη αυτή αποδίδει κυρίως στη μεγάλη πτώση των τραπεζικών μετοχών, με τις τελευταίες να αντιστοιχούν σήμερα στο 12% της συνολικής κεφαλαιοποίησης έναντι 40% προ του 2010. Εκτιμά πάντως ότι η επιτυχής διαχείριση των θεμάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος, η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και η σφιχτότερη οικονομική πολιτική, σε συνδυασμό με την ομαλοποίηση της πολιτικής κατάστασης, θα τροφοδοτήσουν την άνοδο των τιμών των μετοχών.

Τα top picks της NBG Securities περιλαμβάνουν τέσσερις μετοχές:

OTE, με τιμή-στόχο τα 14 ευρώ και δυνητική άνοδο 27%.
*ΕΛΠΕ, με τιμή-στόχο τα 9,9 ευρώ και δυνητική άνοδο 16%
* Μυτιληναίος, με τιμή-στόχο τα 10 ευρώ και δυνητική άνοδο 12%
*Jumbo, με τιμή-στόχο 16,9 ευρώ και δυνητική άνοδο 14%.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, προτιμά μετοχές που έχουν αμυντικά επιχειρηματικά μοντέλα, προσφέρουν επιχειρηματική διαφοροποίηση, εφαρμόζουν σφιχτό έλεγχο κόστους, εστιάζουν στην επένδυση σε συνετές επενδυτικές ευκαιρίες ανάπτυξης, έχουν καλύτερη τοποθέτηση έναντι του ανταγωνισμού στην αγορά και προσφέρουν αξιόλογη ανταμοιβή στους μετόχους σε όρους μερισμάτων ή προγραμμάτων επαναγοράς τίτλων

Σε ό,τι αφορά την πολιτική κατάσταση διατυπώνει την εκτίμηση ότι οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν το φθινόπωρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v