Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Axia: Πόσο αποτιμάται το Ελληνικό

Η συνολική καθαρή τρέχουσα αξία (NAV) της Lamda, που δημιουργείται από την ανάπτυξη του Ελληνικού συν τις υφιστάμενες δραστηριότητες, θα μπορούσε να ανέλθει στα 3,46 δισ. ευρώ από 1,136 δισ. ευρώ, αναφέρει ο οίκος.

Axia: Πόσο αποτιμάται το Ελληνικό

Την αξία του project στο Ελληνικό επιχειρεί να εκτιμήσει η Axia σε σχετική έκθεσή της. 

Οπως αναφέρει, πρόκειται για ένα project που αλλάζει τα δεδομένα για τη Lamda Debvelopment, καθώς θα αποτελέσει το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπτυξης στην Ευρώπη.  

Ως τα τέλη του 2024, η συνολική καθαρή τρέχουσα αξία (NAV) της Lamda (που δημιουργείται από την ανάπτυξη του Ελληνικού συν τις υφιστάμενες δραστηριότητες) θα μπορούσε να ανέλθει στα 3,46 δισ. ευρώ από 1,136 δισ. ευρώ. 

Με βάση τις εκτιμήσεις της χρηματιστηριακής, το project στο Ελληνικό μπορεί να παράξει καθαρές ταμειακές ροές προ φόρων άνω των 3 δισ. ευρώ σε περίοδο 20 ετών.  Εαν προβληθούν αυτές οι εισροές στην περίοδο ως τα τέλη της πρώτης φάσης ανάπτυξης (τέλη 2024), το έργο προβλέπεται να δημιουργήσει καθαρή τρέχουσα αξία ύψους 1,87 δισ. ευρώ. 

Επίσης, υπό την υπόθεση ότι η Lamda αποφασίζει να μην προχωρήσει στην ανάπτυξη και να πουλήσει άμεσα όλη τη γη μετά την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης, η NAV που δημιουργείται εκτιμάται στα 585 εκατ. ευρώ έναντι τρέχουσας NAV 486,1 εκατ. για τον όμιλο. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v