Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Welt: Από «ουζο-ομόλογα» στα... «ομόλoγα Sinaris»

«Ξαφνικά τα ελληνικά ομόλογα θεωρούνται ασφαλής τοποθέτηση», τονίζει η γερμανική εφημερίδα. Πού αποδίδει τη μείωση του επιτοκίου στο ελληνικό 10ετές το Spiegel.

Welt: Από «ουζο-ομόλογα» στα... «ομόλoγα Sinaris»

«Μέχρι πριν από λίγο καιρό τα ελληνικά ομόλογα χαρακτηρίζονταν σκωπτικά "ουζο-ομόλογα", μιας και η απόδοσή τους, γύρω στο 35%-40%, θύμιζε το ποσοστό αλκοόλης του ούζου, γράφει η διαδικτυακή Die Welt με τίτλο «Και ξαφνικά τα ελληνικά ομόλογα θεωρούνται ασφαλής τοποθέτηση»: Από σήμερα όμως τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου θα έπρεπε να ονομάζονται ομόλογα Sinaris, μια γαλλική εκδοχή του ούζου χωρίς αλκοόλ. Και πράγματι η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου έπεσε για πρώτη φορά στη σύγχρονη οικονομική ιστορία κάτω του 1% και συγκεκριμένα στο 0,97%.

Τo Spiegel Online σημειώνει ότι «η μεγάλη ζήτηση για ελληνικά ομόλογα οφείλεται στο ότι οι επενδύσεις με απόδοση έχουν γίνει πλέον σπάνιες. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί η μεγαλύτερη εμπιστοσύνη με την οποία αντιμετωπίζουν πλέον οι επενδυτές την Ελλάδα.

Καθοριστική για την εξέλιξη αυτή είναι η πολιτική μεταρρυθμίσεων και λιτότητας, η οποία συνέβαλε στη βελτίωση της ελληνικών δημοσιονομικών».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v