Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποβαθμίζει ΟΠΑΠ και Jumbo σε «hold» η HSBC

Το γενικό lockdown επιδρά αρνητικά στις δυο επιχειρήσεις, ενώ η διατήρηση των μέτρων καραντίνας, η αναμενόμενη υποχώρηση του τουρισμού, η αύξηση της ανεργίας και τα χαμηλότερα διαθέσιμα εισοδήματα ασκούν πιέσεις στις καταναλωτικές δαπάνες και αποτελούν αρνητικούς καταλύτες, τονίζει ο οίκος.

Υποβαθμίζει ΟΠΑΠ και Jumbo σε «hold» η HSBC

Σε υποβάθμιση της σύστασης για τις μετοχές των Jumbo και ΟΠΑΠ σε hold από buy προχωρά σε έκθεσή της η HSBC, σε έκθεσή της στην οποία μειώνει και τις τιμές-στόχους στα 17 από 20 ευρώ για την πρώτη και στα 8 από 12 ευρώ για τη μετοχή του Οργανισμού. 

Οπως εξηγεί ο οίκος, μετά την ανάκαμψη και τη βελτίωση του καταναλωτικού κλίματος, η Ελλάδα είναι πλέον αντιμέτωπη με έντονη οικονομοική επιβράδυνση (οι οικονομολόγοι της ΗSBC προβλέπουν πτώση του ΑΕΠ κατά 6% φέτος), με σημαντική πτώση των καταναλωτικών δαπανών.

Το γενικό lockdown επιδρά αρνητικά στις δυο επιχειρήσεις, ενώ η διατήρηση των μέτρων καραντίνας, η αναμενόμενη υποχώρηση του τουρισμού, η αύξηση της ανεργίας και τα χαμηλότερα διαθέσιμα εισοδήματα ασκούν πιέσεις στις καταναλωτικές δαπάνες και αποτελούν αρνητικούς καταλύτες τόσο για τον ΟΠΑΠ όσο και για τη Jumbo

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v