Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διπλασιασμό της τιμής του χρυσού βλέπει η BofA

H FED δεν μπορεί να τυπώσει... χρυσό, τονίζει ο οίκος σε ανάλυσή του. Εξηγεί ότι οι επενδυτές, στη δεδομένη συγκυρία και εν μέσω τεράστιων δημοσιονομικών και νομισματικών προσπαθειών για έλεγχο της πανδημίας, θα ψάξουν... λύσεις.

Διπλασιασμό της τιμής του χρυσού βλέπει η BofA

Η Bank of America Corp προχώρησε σε αύξηση της τιμής στόχου που δίνει σε 18μηνο ορίζοντα για τον χρυσό, στις 3.000 δολάρια η ουγκιά ή πάνω από 50% έναντι της σημερινής τιμής με μια έκθεση που έχει τίτλο “The Fed can’t print gold.” (σ.σ. η FED δεν μπορεί να τυπώσει χρυσό).

Ενδεικτικό της προσδοκίας για μεγάλη άνοδο της τιμής του μεγάλου μετάλλου είναι το ότι η προηγούμενη τιμή στόχος ήταν 2.000 δολάρια. Επισημαίνει ότι οι κεντρικές τράπεζες και οι κυβερνήσεις έχουν διαθέσει τεράστια ποσά για δημοσιονομική και νομισματική τόνωση. «Καθώς το ΑΕΠ συρρικνώνεται βίαια οι δημοσιονομικές δαπάνες εκτινάσσονται και οι κεντρικές τράπεζες διπλασιάζουν τους ισολογισμούς τους» σημειώνει ο αναλυτής Michael Widmer. «Οι επενδυτές θα στραφούν στο χρυσό».

Η BofA αναμένει ο χρυσός να κινείται κατά μέσο όρο στα 1.695 δολάρια η ουγκιά φέτος και στα 2.063 δολάρια το 2021. Ο 18μηνος στόχος είναι στα 3.000 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v