Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Pantelakis: Εχει συνέχεια το ράλι των ελληνικών τραπεζών, οι τιμές-στόχοι

Θετική για τις ελληνικές τράπεζες παραμένει η χρηματιστηριακή που βλέπει περιθώρια ανόδου έως 64% από τα τρέχοντα επίπεδα στο ταμπλό. Γιατί προτιμά Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα.

Pantelakis: Εχει συνέχεια το ράλι των ελληνικών τραπεζών, οι τιμές-στόχοι

Τη θετική της στάση για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο διατηρεί η Pantelakis Χρηματιστηριακή, όπως αναφέρει σε σχετική έκθεση.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί σύσταση overweight για Alpha, Εθνική και Eurobank και σύσταση neutral για τον τίτλο της Τράπεζας Πειραιώς.

Η τιμή-στόχος για την Alpha διαμορφώνεται στα 1,45 ευρώ, 64% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα, με το περιθώριο ανόδου της Εθνικής να εκτιμάται στο 53% (στα 3,2 ευρώ ο στόχος) και για τη Eurobank στο 33%, με το στόχο να τίθεται στα 0,8 ευρώ. Η τιμή-στόχος για τον τίτλο της Tράπεζας Πειραιώς διαμορφώνεται στο 1,40 ευρώ, με το περιθώριο ανόδου να εκτιμάται στο 12%.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, παραμένει θετική για τον κλάδο καθώς παρά την άνοδο των τελευταίων εβδομάδων, οι τίτλοι υποχώρησαν 41% την προηγούμενη χρονιά, εμφανίζοντας σημαντικό discount σε σχέση με τις τράπεζες Ευρώπης και αναδυόμενων αγορών. Την ίδια στιγμή, «ξεδιπλώνονται» οι καταλύτες ανόδου, περιορίζονται τα περιφερειακά ρίσκα και ενισχύεται η διάθεση για μετοχές αξίας (συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών τραπεζών)

Οι κορυφαίες επιλογές

Τα top picks της χρηματιστηριακής είναι οι Εθνική και Alpha, με την τελευταία να αντικαθιστά τη Eurobank καθώς προσφέρει καλύτερο προφίλ ρίσκου – απόδοσης, ήτοι πολύ φθηνότερη αποτίμηση σε όρους Ρ/Ε με μειωμένα ρίσκα μετά την τιτλοποίηση Galaxy

Την ίδια στιγμή, η Εθνική αναμένεται να περιορίσει σημαντικά το discount έναντι της Eurobank, καθώς η τιτλοποίηση Frontier που αναμένεται περί τα μέσα του έτους, θα την οδηγήσει σε αντίστοιχο δείκτη ΝΡΕ με ισχυρότερα κεφάλαια.

Οι καταλύτες

Τα αναθεωρημένα σχέδια για τα κόκκινα δάνεια (Μάρτιος), η ολοκλήρωση των τιτλοποιήσεων (πρώτο εξάμηνο), τα αποτελέσματα των stress test (τέλη Ιουλίου) και τα ποσοστά μη εξυπηρετούμενων δανείων από τις χορηγήσεις που θα βγαίνουν από τα moratoria θα απασχολήσουν τους επενδυτές, σημειώνει η χρηματιστηριακή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v