Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πού βλέπει τον Γενικό Δείκτη η Goldman Sachs, η τιμή-στόχος

Μικρά περιθώρια ανόδου για τις ελληνικές μετοχές έως τα τέλη του έτους προβλέπει ο αμερικανικός οίκος. Αναμένει σημαντική ανάκαμψη κερδών φέτος, μετά από πτώση 10% το 2020. Οι υψηλές μερισματικές αποδόσεις και οι αποτιμήσεις.

Πού βλέπει τον Γενικό Δείκτη η Goldman Sachs, η τιμή-στόχος

Ελάχιστο περιθώριο ανόδου «βλέπει» η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs για τον εγχώριο βασικό χρηματιστηριακό δείκτη. Η τιμή-στόχος που προτείνει σε report της για τις αναδυόμενες αγορές μετοχών είναι οι 830 μονάδες έναντι 800 μονάδες στο ταμπλό του ΧΑ, γεγονός που υποδηλώνει μικρό περιθώριο ανόδου για τις εγχώριες μετοχικές αξίες συνολικά έως το τέλος του έτους.

Πιο ειδικά, στην ανάλυσή της για τις προοπτικές των αναδυόμενων αγορών που συμμετέχουν στον δείκτη MSCI EM του 2021, αν και για τους υπόλοιπους δείκτες βλέπει σημαντικά περιθώρια ανόδου, αυτά περιορίζονται σημαντικά όταν αφορούν το ελληνικό χρηματιστήριο.

Η εγχώρια αγορά και ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών αποτιμάται με 13,2 φορές σε όρους πολλαπλασιαστή κερδών (P/E), 2,9 φορές σε όρους λογιστικής αξίας (P/BV) και με μερισματική απόδοση ιδιαίτερα υψηλή, της τάξεως του 6,4%.

Η Goldman Sachs εκτιμάει ότι τα κέρδη των ελληνικών εισηγμένων το 2020 θα μειωθούν κατά 10% αλλά φέτος θα αυξηθούν κατά 48,3%. Οι αποδόσεις της αγοράς παραμένουν αρνητικές σε επίπεδο εβδομάδας και έτους.

Η Goldman Sachs επισημαίνει ότι οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών θα κινηθούν υψηλότερα το 2021 και ο δείκτης ΜSCI EM στο τέλος του 2021 σημειώνει τιμή-στόχο στις 1.450 μονάδες, από 1.358 μονάδες που είναι τα τρέχοντα επίπεδά του, ήτοι πιθανή άνοδος της τάξεως του 6,8%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v