Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Société Générale: Δύο προσθήκες και μία διαγραφή στον ελληνικό MSCI

Υψηλού ελληνικού ενδιαφέροντος θα είναι το επερχόμενο rebalancing του Δείκτη, αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις του γαλλικού οίκου. Ποιες εκτιμάται ότι θα είναι οι εισροές κεφαλαίων στο Χρηματιστήριο, αν επιβεβαιωθεί.

Société Générale: Δύο προσθήκες και μία διαγραφή στον ελληνικό MSCI

Η γαλλική Société Générale εκτιμά ότι η αναδιάρθρωση των δεικτών της MSCI τον επόμενο μήνα θα έχει έντονο ελληνικό ενδιαφέρον αφού προβλέπει ότι θα υπάρξουν δύο προσθήκες και μία διαγραφή από τον εγχώριο δείκτη MSCI Greece. Πιο αναλυτικά, η διαγραφή θα αφορά τον τίτλο της Jumbo (σ.σ. εκτίμηση που δεν επιβεβαιώθηκε τις δύο προηγούμενες φορές στα rebalancing Μαρτίου και Αυγούστου), ενώ στον αντίποδα οι δύο προσθήκες αφορούν τους τίτλους της Εθνικής Τράπεζας και της ΔΕΗ.

Οι πιθανές εισροές και εκροές που προβλέπει ανέρχονται αθροιστικά σε 33,4 εκατ. δολάρια. Οι πιθανές εκροές της Jumbo ανέρχονται στα 88,4 εκατ. δολάρια, οι πιθανές εισροές για την ΕΤΕ στα 74,7 εκατ. δολάρια και, τέλος, για τη ΔΕΗ στα 47,7 εκατ. δολάρια οι πιθανές εισροές. Αν λάβουν χώρα όλες οι αλλαγές που προβλέπει η γαλλική τράπεζα, ο δείκτης MSCI Greece θα αυξήσει τη βαρύτητά του κατά 0,009% στις αναδυόμενες αγορές.

Οι πιθανές εισροές - εκροές στις τρέχουσες συνθήκες χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας θα έχουν ιδιαίτερα αυξημένη επίδραση αφού π.χ. οι εισροές για την ΕΤΕ αντιστοιχούν σε 27 ημέρες συναλλαγών βάσει των μέσων συναλλαγών, 7,9 ημέρες για τη ΔΕΗ και 15,8 ημέρες για τον τίτλο της Jumbo.

Η Société Générale εκτιμά τη διαγραφή της Jumbo εξαιρετικά πιθανή (delete close) ενώ οι προσθήκες των τίτλων της Εθνικής Τράπεζας και της ΔΕΗ είναι «high conviction». Οι λόγοι διαγραφής της Jumbo είναι το μέγεθος (size) ενώ για τις άλλες δύο οι λόγοι προσθήκης είναι η αύξηση του ειδικού βάρους του κλάδου στους δείκτες (size-segment και close segment).

Επισημαίνεται ότι η MSCI Inc. θα ανακοινώσει τις όποιες αλλαγές της εξαμηνιαίας αναδιάρθρωσης των δεικτών την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου και οι όποιες αλλαγές θα τεθούν σε εφαρμογή στο κλείσιμο της αγοράς στις 30 Νοεμβρίου.

Ο βασικός δείκτης της MSCI για τη χώρα περιλαμβάνει πέντε τίτλους, τους ΟΤΕ (με στάθμιση 29,73%), ΟΠΑΠ (με στάθμιση 21,84%), Alpha Bank (με στάθμιση 19,44%), Eurobank Holdings (με στάθμιση 16,75%) και Jumbo (με στάθμιση 12,24%), βάσει των τελευταίων reports αναφοράς του ίδιου του οίκου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v