Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Morgan Stanley: Είσοδος Εθνικής και έξοδος Jumbo από τον MSCI Greece

Διαφορετικές από το consensus οι εκτιμήσεις του αμερικανικού οίκου για τις αλλαγές στον MSCI. Γιατί προβλέπει «αναβάθμιση» της Εθνικής Τράπεζας. Οι εκτιμήσεις για τις εισροές και εκροές κεφαλαίων, αν επιβεβαιωθούν οι αλλαγές.

Morgan Stanley: Είσοδος Εθνικής και έξοδος Jumbo από τον MSCI Greece

Οι εκτιμήσεις της Morgan Stanley για την Ελλάδα και τους εγχώριους δείκτες MSCI Greece είναι ελαφρώς διαφορετικοί από το consensus, καθώς εκτιμά ότι ο τίτλος της Εθνικής Τράπεζας αποτελεί δυνητική προσθήκη, καθώς η μετοχή αποτελεί επί του παρόντος μέρος του δείκτη της μικρής κεφαλαιοποίησης MSCI Greece και η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας είναι κοντά στον τρέχον κατώτατο όριο για τον μεγάλο δείκτη, εξηγεί ο αμερικανικός οίκος.

Ωστόσο, στις τρέχουσες τιμές, η ένταξή της εξαρτάται από τη διαγραφή της Jumbo. Αυτό συμβαίνει λόγω του μέγιστου αριθμού εταιρειών που μπορούν να συμμετέχουν στον δείκτη -επί του παρόντος 6, που είναι
ήδη ο αριθμός των μετοχών που τον απαρτίζουν.

Επιπλέον, η MS σημειώνει ότι η κεφαλαιοποίηση των μετοχών σε διασπορά είναι πάνω από το ελάχιστο απαιτούμενο όριο. «Εάν προστεθεί», συνεχίζει η MS, «θα περιμέναμε παθητική επένδυση και εισροές ύψους 142 εκατ. δολ. ή μια επίπτωση συναλλαγών 13 ημερών για την κάλυψη».

Αναφορικά με τη μετοχή της Jumbo, η MS εκτιμά πιθανή διαγραφή. Η πλήρης κεφαλαιοποίηση της εταιρείας επί του παρόντος είναι κοντά στο ελάχιστο επίπεδο για να επαναταξινομηθεί ως μικρής κεφαλαιοποίησης για την αναπροσαρμογή του δείκτη τον Μάιο. «Εάν διαγραφεί», εξηγεί η αμερικανική τράπεζα, «θα περιμέναμε παθητικές εκροές ύψους 94 εκατ. δολαρίων ή αντίκτυπο στις συναλλαγές 27 ημερών για την κάλυψη».

Σημειώνεται ότι η MSCI Inc. θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα της τριμηνιαίας αναδιάρθρωσης των δεικτών στις 9 Φεβρουαρίου, με το rebalancing να λαμβάνει χώρα στις 28 Φεβρουαρίου, ενώ η εξαμηνιαία αναδιάρθρωση των δεικτών της MSCI ακολουθεί στις 12 Μαΐου και το rebalancing στις 31 Μαΐου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v