Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citi: Ο τομέας RSD όπλο για την κερδοφορία της Mytilineos

Η εταιρεία αυτή τη στιγμή ωριμάζει ένα παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ του τομέα RSD που υπολογίζονται στα 6 GW. Ποια αναμένεται να είναι τα οφέλη σε επίπεδο κερδοφορίας.

Citi: Ο τομέας RSD όπλο για την κερδοφορία της Mytilineos

Μεγάλη αύξηση της κερδοφορίας του Τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών και Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD) της Mytilineos αναμένει η Citi, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεσή της.

Σε αυτή εκτιμά ότι ο συγκεκριμένος τομέας γίνεται ο τρίτος ισότιμος πυλώνας κερδοφορίας. Η σύσταση για τη μετοχή είναι «αγορά», με τιμή-στόχο στα €22/μετοχή (upside σχεδόν 50%).

Ο αναλυτής εκτιμά πως σε περίπτωση που ο Τομέας RSD της εταιρείας καταφέρει να αγγίξει τα €100 εκατ. κερδοφορίας, όπως στην πρόσφατη ετήσια γενική συνέλευση εκτίμησε ο Πρόεδρος της εταιρείας πως θα συμβεί μέσα στο 2022, αυτό από μόνο του θα προσφέρει ένα ακόμα σημαντικό upside της τάξης των €3,5/μετοχή, ανεβάζοντας έτσι την τιμή-στόχο στα 25,5/μετοχή.

Η εταιρεία αυτή τη στιγμή ωριμάζει ένα παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ του τομέα RSD που υπολογίζονται στα 6 GW. Αυτά με ένα ρυθμό κατασκευής που για τον αναλυτή της Citi εκτιμάται στο 0,5-1,0 GW τον χρόνο, θα μπορούσαν να διατηρήσουν την κερδοφορία του Τομέα RSD σε επίπεδα άνω των €100 εκατ. ετησίως για την επόμενη δεκαετία.

Η Citi προβλέπει για το 2022 EBITDA €570 εκατ., το οποίο εκτιμάται πως θα αυξηθεί σημαντικά για ακόμα μία χρονιά, φτάνοντας τα €725 εκατ. το 2023 και τα €790 εκατ. το 2024. Στο δυσμενές και το θετικό σενάριο για τη Citi, η τιμή της Mytilineos υπολογίζεται στα €12,5 και €33 αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v