Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank Equities: Ανεβάζει τον πήχη για Μυτιληναίο, ΤΕΝΕΡΓ, ΕΛΠΕ

Κορυφαίες επιλογές της χρηματιστηριακής από τον ενεργειακό κλάδο στο ταμπλό, οι μετοχές της Motor Oil και της Mytilineos. Ο «κορυφαίος παίκτης», η αξία της ΔΕΗ και οι νέες τιμές-στόχοι.

Eurobank Equities: Ανεβάζει τον πήχη για Μυτιληναίο, ΤΕΝΕΡΓ, ΕΛΠΕ

Σύσταση "buy" για το σύνολο των ενεργειακών μετοχών που καλύπτει, δίνει η Eurobank Equities σε έκθεσή της για τον κλάδο. 

Η χρηματιστηριακή ανεβάζει την τιμή-στόχο για τα Ελληνικά Πετρέλαια στα 8,6 από 8,3 ευρώ, για τη Μυτιληναίος στα 24,8 από 22 ευρώ και για την Τέρνα Ενεργειακή στα 20 από 16,40 ευρώ. Παράλληλα, διατηρεί τιμή-στόχο στα 22,5 ευρώ για τη μετοχή της Motor Oil ενώ μειώνει τον στόχο για τον τίτλο της ΔΕΗ στα 10,1 από 14,5 ευρώ.

Οσον αφορά στη Μυτιληναίος, επισημαίνει ότι αναδεικνύεται σε κορυφαίο «παίκτη» στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ενώ αυξάνει τις προβλέψεις της για τα EBITDA 2022-23 της εισηγμένης κατά 20% και 14% αντίστοιχα, εκτιμώντας ότι θα εμφανίσει EBITDA 590 εκατ. ευρώ φέτος και άνω των 660 εκατ. ευρώ το 2023. 

Για τη ΔEΗ, επισημαίνει ότι η μετοχή προσφέρει αξία, αλλά οι φόβοι για την τροφοδοσία αερίου και οι επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα σημαίνουν ότι η αξία αυτή δεν αναμένεται να αποτυπωθεί έως ότου αποκατασταθεί η ορατότητα. 

Οσον αφορά στην Τέρνα Ενεργειακή, υπογραμμίζει ότι η νέα τιμή-στόχος στα 20 ευρώ περιλαμβάνει τόσο τα θεμελιώδη δεδομένα για την εταιρεία όσο και το ενδεχόμενο εμφάνισης στρατηγικού επενδυτή. 

Σε σχέση με τα δύο διυλιστήρια, επισημαίνει ότι οι αποτιμήσεις είναι πολύ ελκυστικές καθώς δεν έχουν αποτιμήσει ακόμη την ανάκαμψη των περιθωρίων διύλισης μετά την πανδημία και τα θετικά δεδομένα για το επόμενο 12μηνο. 

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι προτιμά τις μετοχές με περιθώριο θετικής αναθεώρησης των κερδών, μεγαλύτερης ορατότητας, ελκυστικής αποτίμησης και στήριξης από τις διανομές μερισμάτων. Ως εκ τούτου, κορυφαίες της επιλογές από τον κλάδο είναι οι τίτλοι της Mytilineos και της Motor Oil

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v