Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χωρίς αλλαγές ο MSCI Standard, δύο προσθήκες στον Small Cap

Δεν προχώρησε σε αλλαγές ο οίκος σε ό,τι αφορά τον βασικό δείκτη, που παραμένει με 10 ελληνικές μετοχές. Ωστόσο ο Small Cap εμπλουτίζεται με ΕΛΛΑΚΤΩΡ και Autohellas.

Χωρίς αλλαγές ο MSCI Standard, δύο προσθήκες στον Small Cap

Χωρίς αλλαγές στον βασικό δείκτη MSCI Standard ήταν η αναδιάρθρωση που έγινε σήμερα. Ωστόσο στον μικρό δείκτη, τον MSCI Small Cap προστέθηκαν δυο μετοχές, οι Ελλακτωρ και Autohellas, χωρίς να υπάρξει κάποια έξοδος. 

Υπενθυμίζεται ότι στον MSCI Standard μετέχουν οι εξής 10 μετοχές: ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo, ΔΕΗ, Eurobank, Alpha Bank, Εθνική, Mytilineos, Τέρνα Ενεργειακή και Motor Oil.

Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ την 1η Ιουνίου.

Η Societe Generale στους τελευταίους υπολογισμούς της υποστήριξε ότι είναι πιθανή η έξοδος της Τέρνα Ενεργειακής, χωρίς την προσθήκη κάποιου τίτλου όπως π.χ. της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία σύμφωνα με άλλες εκτιμήσεις ήταν πολύ κοντά σε προσθήκης στον μεγάλο δείκτη της χώρας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Société Générale, οι πιθανές εκροές από την έξοδο της Τέρνα Ενεργειακής θα προσέγγιζαν τα 64 εκατ. δολάρια. Βάσει της αξίας και της συναλλακτικής δραστηριότητας για τη μετοχή της Τέρνα Ενεργειακής, οι εκροές θα αντιστοιχούσαν σε 24 ημέρες συναλλαγών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v