Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank Equities: Ανοιξε ο δρόμος για re-rating της Ελλάδας, τα top picks

Τα πιο καθαρά επιχειρήματα υπέρ της επένδυσης στη χώρα τα τελευταία 17 χρόνια βλέπει ο οίκος, στον απόηχο του εκλογικού αποτελέσματος. Τι έχει ήδη «τιμολογηθεί» και τι όχι. Ποιες είναι οι επιλογές στο χρηματιστήριο.

Eurobank Equities: Ανοιξε ο δρόμος για re-rating της Ελλάδας, τα top picks

Ιδιαίτερα υποστηρικτική προς το Χρηματιστήριο της Αθήνας θεωρεί την ευρεία επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές η Eurobank Equities

Οπως αναφέρει, με την ελληνική αγορά να έχει «τρέξει» με άνοδο 12% μετά τις εκλογές του Μαΐου, υπεραποδίδοντας έναντι του Stoxx600 κατά ένα εντυπωσιακό 15%, είναι σαφές ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι, τουλάχιστον εν μέρει, αποτιμημένο.  

Ωστόσο, η ενίσχυση των θεμελιωδών μεγεθών των εισηγμένων και η ισχυρή αναθεώρηση στα κέρδη έχουν διατηρήσει περιορισμένες τις αποτιμήσεις, παρά την εκτίναξη στις τιμές των μετοχών. Ενδεικτικά, οι μη τραπεζικές μετοχές που παρακολουθεί η χρηματιστηριακή διαπραγματεύονται ακόμη με δείκτη EV/EBITDA κάτω του 6%, με discount άνω του 25% σε σχέση με τις ευρωπαϊκές μετοχές. 

Οσο για τις τράπεζες, ιδίως Alpha και Πειραιώς, που εμφανίζουν χαμηλότερες αποτιμήσεις, παραμένουν σε ελκυστικά επίπεδα, με μεγάλο περιθώριο περιορισμού του discount έναντι των ξένων μετοχών, καθώς αυξάνεται η εμπιστοσύνη στη δυνατότητά τους να παράγουν διατηρήσιμες διψήφιες αυξήσεις στην απόδοση ιδίων κεφαλαίων. 

Με την Ελλάδα να παρέχει ελκυστικές αποτιμήσεις, υγιή μακροοικονομική εικόνα, προοπτικές ισχυρής αύξησης των κερδών για τις εισηγμένες και τεχνικούς καταλύτες (επικείμενη αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου από τους οίκους αξιολόγησης), η χρηματιστηριακή θεωρεί ότι οι ελληνικές μετοχές στέλνουν το πιο ξεκάθαρο σήμα για επενδύσεις τα τελευταία 17 χρόνια. 

Οι κορυφαίες επιλογές της Eurobank Equities από το ταμπλό αποτελούν ένα μείγμα ποιοτικών εταιρειών με καλή ορατότητα σε κέρδη και μερίσματα (ΟΠΑΠ, Jumbo, Μytilineos), με την προσθήκη μετοχών υψηλότερου beta με χαμηλές αποτιμήσεις όπως η ΔΕΗ και η Τράπεζα Πειραιώς

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v