Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citi: Τιμή-στόχος τα €31,5 για τη μετοχή της Jumbo, σύσταση αγοράς

Περιθώριο ανόδου σχεδόν 30% βλέπει για τη μετοχή ο επενδυτικός οίκος. Ισχυρά τα περιθώρια κέρδους του 2023, περαιτέρω ανάκαμψη τον Μάρτιο, τονίζει.

Citi: Τιμή-στόχος τα €31,5 για τη μετοχή της Jumbo, σύσταση αγοράς

Η Citi προτείνει σύσταση αγοράς για τη μετοχή της Jumbo με τιμή στόχο τα 31,50 ευρώ και συνδυαστικά με την μερισματική απόδοση προβλέπει το περιθώριο ανόδου της μετοχής είναι σχεδόν 30%.

Η αμερικανική τράπεζα χαρακτηρίζει τα περιθώρια κερδοφορίας για την περσινή χρονιά της Jumbo ισχυρά και πάνω από τις εκτιμήσεις της, στοιχείο το οποίο μαζί με την ισχυρή ανάκαμψη το φετινό Μάρτιο, θα πρέπει να στηρίξει τις μετοχές της εταιρείας στο ταμπλό του ΧΑ. Η μετοχή σήμερα κινείται ανοδικά κατά +2,5%.

Η Jumbo ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του φετινού Μαρτίου ανέκαμψαν σε ποσοστό 17% σε ετήσια βάση και το πρώτο τρίμηνο +6% από -3% το Φεβρουάριο του 2024. Τα περσινά οικονομικά μεγέθη ήταν ισχυρά με EBITDA και κέρδη ανά μετοχή (EPS) 3% πάνω από το consensus των αναλυτών.

Η διοίκηση είναι αισιόδοξη για τις φετινές τάσεις των πωλήσεων και του περιθωρίου κέρδους, ενώ η Jumbo αναμένεται να αναθεωρήσει τις προβλέψεις της για φέτος (+8% με 10% αύξηση πωλήσεων και EPS) μετά τα αποτελέσματα του Απριλίου, λαμβάνοντας ενδεχομένως υπόψη το υψηλότερο κόστος αποστολής λόγω των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή.

Το τρέχον consensus υποδηλώνει αύξηση των κερδών ανά μετοχή κατά περίπου 5% το 2024. H Citi δεν προβλέπει καθοδικές αναθεωρήσεις στις τάξεις των αναλυτών, εκτός αν η καθοδήγηση που δοθεί στο conference call αναθεωρήσει την αύξηση σε επίπεδα κάτω του 5% για φέτος, γεγονός που η Citi το θεωρεί μάλλον απίθανο. Η Jumbo πρότεινε να επιστρέψει στους μετόχους της 1 ευρώ μέρισμα (απόδοση περίπου 4%), ενώ έχει ήδη επιστρέψει και 0,60 ευρώ ανά μετοχή νωρίτερα μέσα στο έτος.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v