Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτιμήσεις HSBC, Marfin για Τηλέτυπο (update)

Τιμή-στόχο τα 5,64 ευρώ θέτει για τη μετοχή της Τηλέτυπος η HSBC, συνιστώντας παράλληλα μείωση θέσεων (reduce). Eξάλλου, πίεση στη μετοχή της εταιρίας για το προσεχές διάστημα προβλέπει η Μarfin Hellenic, κυρίως λόγω της πτώσης της Τηλέτυπος στη δεύτερη θέση της διαφημιστικής αγοράς.

Εκτιμήσεις HSBC, Marfin για  Τηλέτυπο (update)
Tιμή-στόχο τα 5,64 ευρώ θέτει για τη μετοχή της Τηλέτυπος η HSBC, συνιστώντας παράλληλα μείωση θέσεων (reduce), όπως αναφέρεται σε τηλεγράφημα του πρακτορείου Dow Jones NewsWires.

Παράλληλα, η HSBC εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη της Τηλέτυπος θα αυξηθούν κατά 20,4% το τρέχον έτος, ως απόρροια των μειωμένων αποσβέσεών της.

Εξάλλου, οι αναλυτές της HSBC εκτιμούν πως και το 2004 τα κέρδη της εταιρίας θα ενισχυθούν σημαντικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως με την παραπάνω σύσταση και την τιμή-στόχο η HSBC πραγματοποιεί έναρξη κάλυψης για την Τηλέτυπος.

Ωστόσο, η κατά 12,5% υποχώρηση της μεικτής διαφημιστικής δαπάνης και η πτώση της Τηλέτυπος στη δεύτερη θέση της διαφημιστικής αγοράς, με μερίδιο 28,2%, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2003, αναμένεται να δυσαρεστήσουν την αγορά, όπως επισημαίνει η Marfin, δημιουργώντας μια πίεση στη μετοχή για το προσεχές διάστημα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Marfin, τα διαφημιστικά έσοδα της Τηλέτυπος υποχώρησαν το πρώτο τρίμηνο του 2003 κατά 12,5%, στα 42,9 εκατ. ευρώ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Τηλέτυπος να βρεθεί στη δεύτερη θέση της διαφημιστικής αγοράς, με το μερίδιό της να διαμορφώνεται στο 28,2%.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Marfin για το σύνολο του έτους, η Τηλέτυπος αναμένεται να διατηρήσει την ηγετική της θέση με οριακή υποχώρηση του μεριδίου αγοράς (στο 33%, από 33,6%), ενώ τα καθαρά διαφημιστικά έσοδα αναμένεται να αυξηθούν κατά 2,8%, με τις συνολικές πωλήσεις να αυξάνονται κατά 2,7% διαμορφούμενες στα 142,9 εκατ. ευρώ.

Επίσης, η Marfin αναφέρει πως την πρώτη θέση με μερίδιο αγοράς 32,5% κατέκτησε ο Antenna, ενώ οι Alpha και Star διεκδικούν την τρίτη θέση με μερίδια αγοράς 13,1% και 13% αντίστοιχα.

Σημειώνεται πως η μετοχή της Τηλέτυπος διαπραγματεύεται 12,6 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v