Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς κρίνουν οι αναλυτές το deal Τηλέτυπου-Netmed

Ως θετική κρίνουν οι αναλυτές τη συμφωνία που σύναψε η Τηλέτυπος για ανταλλαγή της συμμετοχής που κατέχει στη ζημιογόνο Multichoice (περίπου 40%), με ποσοστό 12,5% στο μετοχικό κεφάλαιο της Netmed συν μετρητά 6,6 εκατ. ευρώ.

Πώς κρίνουν οι αναλυτές το deal Τηλέτυπου-Netmed
Θετικές κριτικές από τη μεριά των αναλυτών φαίνεται να αποσπά η χθεσινή κίνηση της Τηλέτυπος να ανταλλάξει τη συμμετοχή της στη Multichiose με ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο της μητρικής της τελευταίας, Netmed TV.

Αναλυτικότερα, σημειώνεται πως η συμφωνία, η οποία τελεί υπό την αίρεση εκπλήρωσης ορισμένων προϋποθέσεων, προβλέπει ότι η Τηλέτυπος θα ανταλλάξει τη συμμετοχή της στη Multichoice Hellas (περίπου 40%), με συμμετοχή 12,5% στο μετοχικό κεφάλαιο της Netmed NV, παίρνοντας επιπρόσθετα 6,6 εκατομμύρια ευρώ (περίπου) σε μετρητά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Marfin, η σύναψη συμφωνίας της Τηλέτυπος να ανταλλάξει τη συμμετοχή που κατέχει στη Multichoice Hellas κρίνεται ως ”θετική” και ως εκ τούτου αναμένεται να ικανοποιήσει την αγορά.

Οπως επισημαίνει η ίδια χρηματιστηριακή, η μεταβίβαση του ποσοστού που κατέχει η Τηλέτυπος στη Multichoice ήταν κάτι που από καιρό ανέμενε η αγορά, ενώ δίνει τη δυνατότητα στην εταιρία να απομακρυνθεί από μια ζημιογόνο επένδυση, η οποία, παρά το γεγονός ότι δεν συμπεριλαμβανόταν στην ενοποίηση, θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο στα μεγέθη της εταιρίας με την εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων.

Τέλος, η Marfin αναφέρει πως η μετοχή της Τηλέτυπος διαπραγματεύεται 13,9 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2003 ή με discount 12% σε σχέση με την αγορά.

Εξάλλου, ως θετική κρίνει την κίνηση της Τηλέτυπος και η EFG Eurobank Securities, ενώ προσθέτει πως η εταιρία πιθανότατα θα καταγράψει κεφαλαιακά κέρδη από την εν λόγω κίνηση, το ύψος των οποίων όμως δεν προσδιορίζεται για την ώρα.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο του 1999 η Global Finance απέκτησε 11% στη Netmed TV, μητρική της Multichoise, ενώ τον Οκτώβριο του 2001 ο Antenna εισήλθε στην εταιρία με ποσοστό 5%.

Ακόμη, αξίζει να αναφερθεί ότι, σύμφωνα με στοιχεία της EFG Securities, κατά τη χρήση που τελείωσε τον Μάρτιο του 2002 η Multichoice εμφάνισε έσοδα 115,3 εκατ. ευρώ, λειτουργικές ζημίες 16,1 εκατ. ευρώ και καθαρές ζημίες 19,7 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v