"Κόκκινος" Σεπτέμβρης στη Σοφοκλέους

Ισχυρότατες απώλειες άνω του 30% εμφάνισε πληθώρα μετοχών του 40άρη και του 80άρη το Σεπτέμβριο ενώ από τα blue chips μόνο η MIG έκλεισε το μήνα με κέρδη (15%), σύμφωνα με στοιχεία της Πήγασος. Ποιοι τίτλοι διασώθηκαν.

Κόκκινος Σεπτέμβρης στη Σοφοκλέους
Ισχυρότατες απώλειες άνω του 30% εμφάνισε πληθώρα μετοχών του 40άρη και του 80άρη τον Σεπτέμβριο, ενώ από τα blue chips μόνο η MIG έκλεισε τον μήνα με κέρδη (15%), σύμφωνα με στοιχεία της Πήγασος.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε τον Σεπτέμβριο με απώλειες 13,25%, διευρύνοντας την υποχώρηση από την αρχή του έτους στο 44,8%.

Ο FT 20 εμφάνισε απώλειες 13,5% σε μηνιαία βάση, ενώ ο FT 40 υποχώρησε κατά 17,24% και ο FT 80 έκλεισε τον μήνα με απώλειες 21,38%.

Σε κλαδική βάση, τις ισχυρότερες απώλειες εμφάνισε ο δείκτης μετοχών κοινής ωφέλειας (-31,48%) ακολουθούμενος από αυτούς των πρώτων υλών (-27,79%), των προσωπικών ειδών (-22,03%) και εμπορίου (-21,24%). Μεγαλύτερη ανθεκτικότητα επέδειξαν οι κλάδοι χρηματοοικονομικών υπηρεσιών (-4,99%) και ασφαλειών (-5,03%).

Από τις μετοχές του FT 20, με κέρδη, και μάλιστα σημαντικά (15,2%), έκλεισε τον Σεπτέμβριο ο τίτλος της Marfin Investment Group.

Τις ισχυρότερες απώλειες εμφάνισαν οι τίτλοι της ΔΕΗ (-37,1%, με τις απώλειες από την αρχή του έτους στο 69,9%), της Τράπεζας Κύπρου (-34,6%), της Intralot (-30,9%) και του Μυτιληναίου (-28,6%).

Από τον FT 40, θετική απόδοση κατέγραψαν οι τίτλοι των Μινωικών Γραμμών (7,1%) και της Ελληνικά Χρηματιστήρια (1,2%), ενώ αμετάβλητη παρέμεινε σε μηνιαία βάση η μετοχή της ΕΥΔΑΠ.

Αντίθετα, απώλειες άνω του 30% εμφάνισαν 9 μετοχές εκ των 40 που συνθέτουν τον δείκτη. Πρωταθλητής στην πτώση ο τίτλος του Σφακιανάκη (-46,4%), ακολουθούμενος από τις μετοχές των εταιριών Σιδενόρ (-38,7%), Τέρνα Ενεργειακή (-38,3%), ΓΕΚ (-38%), Forthnet (-35,7%), Τέρνα (-35,2%), Folli Follie (-34,8%), OΛΘ (-34,1%) και Sprider (-33,6%).

Από τον FT 80 διασώθηκαν με θετικό πρόσημο η Αγροτική Ασφαλιστική (8,2%) και οι Κυλινδρόμυλοι Λούλη (2,2%), ενώ αμετάβλητος παράμεινε ο τίτλος της Μπενρουμπή.

Αντίθετα, απώλειες μεγαλύτερες του 30% εμφάνισαν 17 μετοχές. Τις ισχυρότερες εμφάνισε ο τίτλος των Ελληνικών Ιχθυοκαλλιεργειών (-50%), ακολουθούμενος από τις μετοχές των εταιριών KEGO (-44,2%), Ιμπέριο (-44,2%), Centric (-43,4%), Βιοτέρ (-40,7%), Αττικές Εκδόσεις (-37,8%), Χατζηιωάννου (-35%), Profile (-33,9%) και Moda Bagno.

* Τα πλήρη στοιχεία της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ με τα στατιστικά του Αυγούστου δημοσιεύονται στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο