Eurobank: Πώς σχολιάζουν το Q1 οι αναλυτές

Τα έσοδα από χρηματοοικονομικές δραστηριότητες και ο περιορισμός του κόστους ήταν τα στοιχεία που στήριξαν τα μεγέθη της Eurobank, τα οποία διαμορφώθηκαν σε επίπεδο ανάλογο των εκτιμήσεων, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Eurobank: Πώς σχολιάζουν το Q1 οι αναλυτές
Τα έσοδα από χρηματοοικονομικές δραστηριότητες και ο περιορισμός του κόστους ήταν τα στοιχεία που στήριξαν τα μεγέθη της Eurobank το α΄ τρίμηνο, τα οποία διαμορφώθηκαν σε επίπεδο ανάλογο των εκτιμήσεων, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Μικτά χαρακτηρίζει η Εθνική - P&Κ τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το α΄ τρίμηνο η Eurobank, καθώς από τη μία πλευρά ο όμιλος ανακοίνωσε καθαρά κέρδη που ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων της χρηματιστηριακής, από την άλλη πλευρά, όμως, η μείωση του κόστους προσωπικού αποτέλεσε θετική έκπληξη. Η χρηματιστηριακή διατηρεί την "ουδέτερη" σύστασή της για τη Eurobank.

Μικτά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα της Eurobank και η Alpha Finance, σημειώνοντας πως υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών λόγω των υψηλότερων αμοιβών, χρηματοοικονομικών δραστηριοτήτων και της χαμηλότερης φορολογίας. Σημειώνει πως ο στόχος που έχει θέσει η διοίκηση για τον περιορισμό του κόστους μέχρι το τέλος του έτους φαίνεται εφικτός. Οι προβλέψεις διαμορφώθηκαν σε επίπεδο ανάλογο των εκτιμήσεων, ενώ παραμένει ισχυρή η δυναμική του κεφαλαίου.

Τα καθαρά κέρδη της Eurobank πλησίασαν τις εκτιμήσεις, όμως μόνο χάρη στα υψηλότερα έσοδα από χρηματοοικονομικές δραστηριότητες, αναφέρει η Proton Bank. Σε γενικές γραμμές, σχολιάζει η χρηματιστηριακή, τα αποτελέσματα ήταν μάλλον αδύναμα, αν και το outlook για τα επόμενα τρίμηνα φαίνεται καλύτερο, ιδιαίτερα από το γ΄ τρίμηνο του 2009 και μετά. Η Proton διατηρεί σύσταση "neutral" με τιμή-στόχο στα 7,3 ευρώ.

Τα καθαρά κέρδη που ανακοίνωσε η Eurobank ήταν λίγο υψηλότερα του αναμενόμενου, λόγω των υψηλότερων κερδών από χρηματοοικονομικές δραστηριότητες και τον καλύτερο του αναμενόμενου έλεγχο του κόστους, σχολιάζει η HSBC. Σημειώνει παράλληλα πως η κερδοφορία επιβαρύνθηκε από τα αδύναμα καθαρά έσοδα από τόκους και τις υψηλότερες του αναμενόμενου προβλέψεις.

Νέα τιμή-στόχο στα 8,1 ευρώ για τη μετοχή της Eurobank δίνει η Euroxx σε έκθεσή της όπου σημειώνει ότι τα αποτελέσματα τριμήνου της τράπεζας ήταν ιδιαίτερα αδύναμα, ενώ διατηρεί σύσταση "equalweight".

Η χρηματιστηριακή σχολιάζει ότι τα καλύτερα των εκτιμήσεων καθαρά κέρδη στηρίχθηκαν στα κέρδη από συναλλαγές, που αντιστάθμισαν τις υψηλότερες προβλέψεις της τράπεζας. Παράλληλα, υπογραμμίζει την αξιοσημείωτη συρρίκνωση του spread καταθέσεων, και την επιδείνωση της πιστωτικής ποιότητας κατά 100 μονάδες βάσης.

Οι νέες εκτιμήσεις της Euroxx για το σύνολο της χρήσης 2009 κάνουν λόγο για μείωση κερδών κατά 47,2% και ανάκαμψη κατά 12,7% το 2010.

Η Beta ΑΧΕ επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα τριμήνου της Eurobank ήταν ισχυρά, υπερβαίνοντας τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις κατά 9% ενώ ανεβάζει την τιμή-στόχο στα 9,75 ευρώ (από 8,64 ευρώ) και διατηρεί σύσταση "overweight".  


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v