Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Οκ στα δικαιώματα της Εθνικής και της Γενικής

Το Χρηματιστήριο Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων προτίμησης της Εθνικής Τράπεζας και της Γενικής Τράπεζας που θα προκύψαν από αυξήσεις κεφαλαίου.

ΧΑ: Οκ στα δικαιώματα της Εθνικής και της Γενικής
Το Χρηματιστήριο Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων προτίμησης της Εθνικής Τράπεζας και της Γενικής Τράπεζας που θα προκύψαν από αυξήσεις κεφαλαίου.

Αναλυτικότερα, το Χρηματιστήριο Αθηνών ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση, των 496.654.269 δικαιωμάτων προτίμησης επί των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας που θα προκύψουν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων, σε αναλογία 2 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές για κάθε 9 παλαιές κοινές ονομαστικές μετοχές, σε τιμή διάθεσης μετοχής ευρώ 11,30.
 
Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης στην εν λόγω αύξηση ορίζεται η 2α Ιουλίου 2009.

Δικαιούχοι των δικαιωμάτων προτίμησης είναι οι μέτοχοι της εταιρίας που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της 6ης Ιουλίου 2009.
 
Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από την 8η Ιουλίου 2009 έως και την 22α Ιουλίου, ενώ η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. ορίζεται από την 8η Ιουλίου 2009 έως και την 16η Ιουλίου 2009.

Επίσης, το Χρηματιστήριο Αθηνών ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 110.937.084 δικαιωμάτων προτίμησης επί των μετοχών της Γενικής Τράπεζας, που θα προκύψουν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων, σε αναλογία 2,2 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές για κάθε 1 παλαιά κοινή ονομαστική μετοχή, σε τιμή διάθεσης μετοχής ευρώ 0,72.

Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης στην εν λόγω αύξηση ορίζεται η 2α Ιουλίου 2009. Δικαιούχοι των δικαιωμάτων προτίμησης είναι οι μέτοχοι της εταιρίας που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της 6ης Ιουλίου 2009.

Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από την 8η Ιουλίου 2009 έως και την 22α Ιουλίου 2009, ενώ η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. ορίζεται από την 8η Ιουλίου 2009 έως και την 16η Ιουλίου 2009.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v