Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Στα 24 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο η HSBC

Στα 24 ευρώ ανά μετοχή, από 21 ευρώ πριν, αυξάνει την τιμή-στόχο για την Εθνική Τράπεζα η HSBC, με έκθεσή της την 1η Ιουλίου, διατηρώντας τη σύσταση "overweight", κάνοντας λόγω για "ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια".

ΕΤΕ: Στα 24 ευρώ αυξάνει την τιμή-στόχο η HSBC
Στα 24 ευρώ ανά μετοχή, από 21 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει την τιμή-στόχο για την Εθνική Τράπεζα η HSBC, με έκθεσή της την 1η Ιουλίου, διατηρώντας τη σύσταση "overweight".

Η χρηματιστηριακή τονίζει ότι η Εθνική "αξίζει να είναι ένα από τα ισχυρότερα θεμελιώδη plays της Ευρώπης", λόγω της ισχυρότερης κεφαλαιακής βάσης της (σε σχέση με τις άλλες τράπεζες), της σχετικά μεγαλύτερης δυνατότητάς της να "αντέξει" το πιστωτικό ρίσκο, αλλά και λόγω των ανώτερων αποδόσεων της κερδοφορίας της.

Όπως αναφέρει ο οίκος, μετά και την αύξηση κεφαλαίου, η Εθνική τοποθετείται μεταξύ των 5 τραπεζών της Ευρώπης με την ισχυρότερη κεφαλαιακή επάρκεια. Ειδικότερα, το 2009, η Εθνική είναι δεύτερη από πλευράς ισχυρής κεφαλαιακής επάρκειας, κάτω από την Lloyds, ενώ το 2010, με βάση τις εκτιμήσεις της HSBC, θα καλύψει την πρώτη θέση της σχετικής λίστας.     

Η ενίσχυση στο βασικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας από την ΑΜΚ εκτιμάται στις 200 μονάδες βάσης το 2009 και στις 220 μβ το 2010.   

Παράλληλα, η HSBC σημειώνει ότι μετά την ΑΜΚ, με βάση τις νέες εκτιμήσεις της, η ΕΤΕ αναμένεται να αποτελέσει την τράπεζα με την μικρότερη μόχλευση στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με την HSBC, η βελτίωση των προοπτικών για τα καθαρά έσοδα από τόκους και ο περιορισμός του κόστους αντισταθμίζουν τις υψηλότερες προβλέψεις για μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Η HSBC προχωρά παράλληλα σε αύξηση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη ανά μετοχή της Εθνικής κατά 8% για το 2009, σε ποσοστό 4% για το 2010 και κατά 4% για το 2011.

Ειδικότερα, ο οίκος εκτιμά ότι η Εθνική θα εμφανίζει μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης των κερδών της κατά 5% στην περίοδο 2008-11. Σε επίπεδο ομίλου, αναμένει μείωση κερδών 20% στα 1,244 δισ. ευρώ το 2009, αύξηση 10% στα καθαρά κέρδη το 2010, στα 1,37 δισ. ευρώ ενώ η εκτίμηση για το 2011 κάνει λόγο για καθαρά κέρδη 1,768 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 29% σε ετήσια βάση

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v