Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Bank: Στα 16€ αυξάνει την τιμή η JP Morgan

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για την Alpha Bank, στα 16 ευρώ ανά μετοχή από 11 ευρώ προηγουμένως, προχωρά η JP Morgan, διατηρώντας την σύσταση "overweight".

Alpha Bank: Στα 16€ αυξάνει την τιμή η JP Morgan
Σε αύξηση της τιμής-στόχου για την Alpha Bank, στα 16 ευρώ ανά μετοχή από 11 ευρώ προηγουμένως, προχωρά με έκθεσή της στις 24/8 η JP Morgan, διατηρώντας την σύσταση "overweight".

Παράλληλα, προχωρά σε αλλαγές στις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2010, στο 1,5 ευρώ ανά μετοχή από 1,2 ευρώ προηγουμένως, διατηρεί αμετάβλητη στο 1 ευρώ την πρόβλεψη για το 2009, ενώ για το 2011 εκτιμά πως τα κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας θα διαμορφωθούν στα 2,1 ευρώ.

Σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις του διεθνούς οίκου, η μετοχή της Alpha Bank διαπραγματεύεται με ΡΕ 10,5 και P/NAV 1,4 για το 2009 και ΡΕ 7 και P/NAV 1,1 για το 2010.

Οσον αφορά τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου της Alpha Bank, που ανακοινώνονται στις 25/8, αναμένει καθαρά κέρδη ύψους 99 εκατ. ευρώ.

Η JP Morgan θεωρεί ότι η σταθεροποίηση στα περιθώρια και οι βελτιωμένες προοπτικές σε επίπεδο κύκλου εργασιών, θα δώσουν ώθηση στην κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών το β' εξάμηνο του 2009 και το 2010, με την δεύτερη φάση της ανάκαμψης να στηρίζεται από τις μειωμένες προβλέψεις και την σταθεροποίηση της ποιότητας των παγίων.

Ο διεθνής οίκος σημειώνει ότι θεωρεί πως οι ελληνικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των Alpha Bank και Τράπεζας Πειραιώς, είναι πιο ελκυστικά αποτιμημένες συγκριτικά με τις ευρωπαϊκές τράπεζες και την αναδυόμενη Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v