Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS-JP Morgan ανεβάζουν τον πήχη για τράπεζες

Σε αύξηση των τιμών-στόχων για Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Eurobank και Marfin Popular και αναβάθμιση της Τράπεζας Πειραιώς, προχωρά η UBS, όπως μεταδίδει το Reuters. Στα 16€ αυξάνει την τιμή για Alpha η JP Morgan.

UBS-JP Morgan ανεβάζουν τον πήχη για τράπεζες
Σε αύξηση των τιμών-στόχων για την Εθνική Τράπεζα, την Alpha Bank, τη Eurobank, τη Marfin Popular και αναβάθμιση της Τράπεζας Πειραιώς, προχωρά η UBS, όπως μεταδίδει το Reuters.

Για την Εθνική η τιμή-στόχος αυξάνεται στα 24 ευρώ από 19,9 ευρώ, για την Alpha Bank στα 13 ευρώ από 9,5 ευρώ, για τη Eurobank στα 10,8 ευρώ από 7,2 ευρώ και για τη Marfin Popular στο 1,9 ευρώ από 1,4 ευρώ.

Η σύσταση για την Τράπεζα Πειραιώς αναβαθμίζεται σε "buy".


--- Στα 16 ευρώ ανεβάζει την Alpha η JP Morgan


Εν τω μεταξύ, σε αύξηση της τιμής-στόχου για την Alpha Bank στα 16 ευρώ ανά μετοχή από 11 ευρώ προηγουμένως, προχωρά με έκθεσή της στις 24/8 η JP Morgan, διατηρώντας τη σύσταση "overweight".

Παράλληλα, προχωρά σε αλλαγές στις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2010, στο 1,5 ευρώ ανά μετοχή από 1,2 ευρώ προηγουμένως, διατηρεί αμετάβλητη στο 1 ευρώ την πρόβλεψη για το 2009, ενώ για το 2011 εκτιμά πως τα κέρδη ανά μετοχή της τράπεζας θα διαμορφωθούν στα 2,1 ευρώ.

Σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις του διεθνούς οίκου, η μετοχή της Alpha Bank είναι διαπραγματεύσιμη με Ρ/Ε 10,5 και P/NAV 1,4 για το 2009 και Ρ/Ε 7 και P/NAV 1,1 για το 2010.

Όσον αφορά στα αποτελέσματα του β΄ τριμήνου της Alpha Bank, που ανακοινώνονται στις 25/8, αναμένει καθαρά κέρδη ύψους 99 εκατ. ευρώ.

Η JP Morgan θεωρεί ότι η σταθεροποίηση στα περιθώρια και οι βελτιωμένες προοπτικές σε επίπεδο κύκλου εργασιών, θα δώσουν ώθηση στην κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών το β΄ εξάμηνο του 2009 και το 2010, με τη δεύτερη φάση της ανάκαμψης να στηρίζεται από τις μειωμένες προβλέψεις και τη σταθεροποίηση της ποιότητας των παγίων.

Ο διεθνής οίκος σημειώνει ότι θεωρεί πως οι ελληνικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων της Alpha Bank και της Τράπεζας Πειραιώς, είναι πιο ελκυστικά αποτιμημένες συγκριτικά με τις ευρωπαϊκές τράπεζες και την αναδυόμενη Ευρώπη.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v