Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

XA: Πράσινο φως στα δικαιώματα των Alapis - S&B

Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των διακιωμάτων προτίμησης των μετοχών της Alapis αλλά και της S&B ενέκρινε μεταξύ άλλων σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

XA: Πράσινο φως στα δικαιώματα των Alapis - S&B
Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των διακιωμάτων προτίμησης των μετοχών της Alapis αλλά και της S&B ενέκρινε μεταξύ άλλων σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Αναλυτικότερα, ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση: 

*  των 31.069.320 δικαιωμάτων προτίμησης επί των μετοχών της εταιρίας "S & B", που θα προκύψουν από την αύξηση του μετοχικού της  κεφαλαίου. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με καταβολή μετρητών  υπέρ των παλαιών μετόχων, σε αναλογία 1 νέα κοινή ονομαστική μετοχή για κάθε 3 παλαιές  κοινές ονομαστικές μετοχές, σε τιμή διάθεσης μετοχής ευρώ 4,00.

Ως ημερομηνία  αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης στην εν λόγω αύξηση ορίζεται η 1η Σεπτεμβρίου  2009. Δικαιούχοι των δικαιωμάτων προτίμησης είναι οι μέτοχοι της εταιρίας που θα είναι  εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της 3ης Σεπτεμβρίου 2009. Η περίοδος άσκησης του  δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από την 7η Σεπτεμβρίου 2009 έως και την 21η
Σεπτεμβρίου 2009, ενώ η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος στο ηλεκτρονικό
σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. ορίζεται από την 7η Σεπτεμβρίου 2009 έως και την 15η
Σεπτεμβρίου 2009. 

*  των 980.600.220 δικαιωμάτων προτίμησης επί των μετοχών της εταιρίας "ALAPIS", που θα προκύψουν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Η αύξηση  μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών  μετόχων, σε αναλογία 1 νέα κοινή ονομαστική μετοχή για κάθε 1 παλαιά κοινή ονομαστική μετοχή, σε τιμή διάθεσης μετοχής ευρώ 0,46.

Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος  προτίμησης στην εν λόγω αύξηση ορίζεται η 31η Αυγούστου 2009. Δικαιούχοι των  δικαιωμάτων προτίμησης είναι οι μέτοχοι της εταιρίας που θα είναι εγγεγραμμένοι στα  αρχεία του Σ.Α.Τ. της 2ας Σεπτεμβρίου 2009. Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος  προτίμησης ορίζεται από την 4η Σεπτεμβρίου 2009 έως και την 18η Σεπτεμβρίου 2009,  ενώ η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών  του Χ.Α. ορίζεται από την 4η Σεπτεμβρίου 2009 έως και την 14η Σεπτεμβρίου 2009. 

*  των 18.170.804 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας "INTERFISH", που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού της  κεφαλαίου λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση των μη εισηγμένων εταιριών "ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΛΕΣΒΟΥ Α.Ε. ", "ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΟΡΩΝΙΣ Α.Ε.", και  "ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ Α.Ε.Τ.Ε.".
 
Συγκεκριμένα, οι μέτοχοι της εισηγμένης  εταιρίας θα διατηρήσουν τον αριθμό μετοχών που κατέχουν. Οι μέτοχοι της εταιρίας  "ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΛΕΣΒΟΥ Α.Ε." λαμβάνουν 8.237.838 νέες κοινές ονομαστικές  μετοχές, οι μέτοχοι της εταιρίας "ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΚΟΡΩΝΙΣ Α.Ε." λαμβάνουν  9.341.074 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές και οι μέτοχοι της εταιρίας  "ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ Α.Ε.Τ.Ε." λαμβάνουν 591.892 νέες κοινές ονομαστικές  μετοχές, ονομαστικής αξίας εκάστης ευρώ 0,37. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης  των νέων κοινών ονομαστικών μετοχών ορίστηκε η 31η Αυγούστου 2009. 

*  των 1.977.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας "CENTRIC ΠΟΛΥΜΕΣΑ
Α.Ε.", που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου λόγω άσκησης του δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από τα μέλη του Δ.Σ., το
προσωπικό και τους σταθερούς συνεργάτες της Εταιρίας και των συνδεδεμένων με αυτήν
εταιριών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 1η
Σεπτεμβρίου 2009.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενημερώθηκε για: 

*  τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας "ΕΔΡΑΣΗ Χ. ΨΑΛΛΙΔΑΣ
Α.Τ.Ε." από ευρώ 1,27 σε ευρώ 1,02. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των υφισταμένων μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία ορίστηκε η 2α Σεπτεμβρίου 2009.

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΧΑ κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, ενέκρινετην ανανέωση  της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών των εισηγμένων εταιριών «ΕΘΝΙΚΗ  ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.» & «ΟΤΕ Α.Ε.» από την εταιρία – Μέλος του ΧΑ «ΠΕΙΡΑΙΩΣ  Α.Ε.Π.Ε.Υ.».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v