Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

GS: Αύξηση τιμών για 6 τράπεζες, αναβάθμιση ΚΥΠΡ

Σε "neutral" από "sell" αναβαθμίζει τη σύσταση για την Τράπεζα Κύρπου η Goldman Sachs, αφαιρώντας την από την Pan-Europe sell list. Αύξηση τιμών-στόχων για Εθνική, Eurobank, Alpha Bank, Marfin Popular, Πειραιώς, Τ.Τ.

GS: Αύξηση τιμών για 6 τράπεζες, αναβάθμιση ΚΥΠΡ
Σε "neutral" από "sell" αναβαθμίζει τη σύσταση για την Τράπεζα Κύρπου η Goldman Sachs, με έκθεσή της στις 17/9 για τις ελληνικές τράπεζες, αυξάνοντας την τιμή-στόχο στα 4,7 ευρώ από 3,7 ευρώ προηγουμένως, ενώ την αφαιρεί από την Pan-Europe sell list.

Επίσης, προχωρά σε αύξηση των τιμών-στόχων για την Εθνική Τράπεζα στα 24,7 ευρώ από 20 ευρώ ("neutral"), τη Eurobank στα 10,9 ευρώ από 8,5 ευρώ ("neutral"), την Alpha Bank στα 11,7 ευρώ από 9,3 ευρώ ("neutral"), το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στα 4,5 ευρώ από 4,2 ευρώ ("neutral"), την Τράπεζα Πειραιώς στα 9,2 ευρώ από 6,2 ευρώ ("sell") και τη Marfin Popular Bank στα 2,5 ευρώ από 2,3 ευρώ ("neutral").

Για την Αγροτική Τράπεζα μειώνει την τιμή-στόχο στο 1,11 ευρώ ανά μετοχή, από 1,15 ευρώ προηγουμένως ("sell").

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση του διεθνούς οίκου, οι τιμές-στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες αυξάνονται κατά μέσο όρο σε ποσοστό 21%.

Σύμφωνα με την Goldman, αυτή η αύξηση αντανακλά τη βελτίωση της τάσης σε λειτουργικό επίπεδο (που έγινε εμφανής στα αποτελέσματα του β΄τριμήνου) αλλά και την αυξημένη αισιοδοξία του οίκου ότι η επιδείνωση της ποιότητας των παγίων είναι διαχειρίσιμη.

Παράλληλα, η Goldman αυξάνει τις εκτιμήσεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2010 κατά 38% κατά μέσο όρο και σε ποσοστό 2011, εκτιμώντας πως οι ιδιωτικές τράπεζες συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να υπεραποδίδουν έναντι των τραπεζών που επηρεάζονται από την κυβέρνηση. Ως εκ τούτου, οι εκτιμήσεις για όλες τις ιδιωτικές τράπεζες αυξάνονται, μειώνονται όμως για το Τ.Τ. και την Αγροτική Τράπεζα.

Όσον αφορά στις πολιτικές εξελίξεις, η Goldman Sachs τονίζει πως το πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον εντείνουν μακροπρόθεσμα την αβεβαιότητα. Σημειώνει πως ανεξάρτητα από τις όποιες μεταρρυθμίσεις προωθήσει η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, εκτιμά ότι το λειτουργικό περιβάλλον για τις ελληνικές τράπεζες θα αλλάξει σημαντικά, σε σχέση με αυτό που ίσχυε πριν από την οικονομική κρίση.

Προηγουμένως, η Ελλάδα επωφελούνταν σημαντικά από την ισχυρή πιστωτική επέκταση στο εσωτερικό, ενώ η ζήτηση για δάνεια αντανακλούσε την ανάπτυξη της οικονομίας. Για τη συνέχεια, όμως, η Goldman Sachs εκτιμά πως η προσοχή των διοικήσεων των τραπεζών θα στραφεί στην ανάπτυξη της κερδοφορίας τους αντί στην πιστωτική επέκταση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v