Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ξεκίνησε η διαπραγμάτευση της Diversa στην ΕΝ.Α.

Ξεκίνησε σήμερα η διαπραγμάτευση της εταιρίας «DIVERSA ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ», της δέκατης τέταρτης κατά σειρά εταιρίας που διαπραγματεύεται στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ξεκίνησε η διαπραγμάτευση της Diversa στην ΕΝ.Α.
Ξεκίνησε σήμερα η διαπραγμάτευση της εταιρίας «DIVERSA ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ», της δέκατης τέταρτης κατά σειρά εταιρίας που διαπραγματεύεται στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Η DIVERSA Α.Ε.Β.Ε. αποτελεί ουσιαστικά την επιχειρηματική ιστορική εξέλιξη της οικογένειας Κλοκοτάρα, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας και επισκευής ρολογιών από το 1948. Η εταιρία ιδρύθηκε το 1993, ενώ παράλληλα λειτουργούσε υποκατάστημα στην Αθήνα με την εμπορική ονομασία ORA - ORA.

Στόχος της εταιρίας από την ίδρυσή της ήταν η δυναμική είσοδος στην εμπορία και διάθεση ρολογιών και κοσμημάτων. Έχοντας σαν πρωταρχικό στόχο την ποιότητα, το σωστό service και τη συνεχή παρακολούθηση των τεχνολογικών εξελίξεων, σύντομα μετασχηματίστηκε σε μια ιδιαίτερα εύρωστη μονάδα, με σημαντική θέση στην εγχώρια αγορά.

Το Δίκτυο Πωλήσεων Λιανικής της επιχείρησης αποτελείται από καταστήματα, τα οποία φέρουν την κοινή εμπορική επωνυμία ORA-ORA και τα οποία λειτουργούν με τη μέθοδο του “franchising”.

Μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης που ολοκληρώθηκε προ ημερών, διατέθηκαν 176 χιλιάδες μετοχές σε περιορισμένο κύκλο προσώπων, επιτυγχάνοντας διασπορά 10%.Το σύνολο των μετοχών προς διαπραγμάτευση ανέρχεται σε 1.760.000 και η τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης ορίστηκε σε €2,52, η οποία ήταν και η τιμή διάθεσης κατά την ιδιωτική τοποθέτηση.

Η κεφαλαιοποίησή της εταιρίας, βάσει της τιμής αυτής διαμορφώνεται πια στα 4,44 εκατ.

Σύμβουλος της εταιρίας «DIVERSA Α.Ε.» για την ένταξη της στην Εναλλακτική Αγορά ήταν η Guardian Trust.

Ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κύριος Σπύρος Ι. Καπράλος, σε σύντομο χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την ένταξη της εταιρίας στην Εναλλακτική Αγορά, είπε μεταξύ άλλων: «Σε αυτή τη δύσκολη οικονομική για τη χώρα μας συγκυρία, χρειάζεται ιδιαίτερο «θάρρος» για να βγει κανείς «κόντρα» στο κλίμα αυτό.

Και ομολογώ ότι ήταν «θαρραλέα» η απόφαση της εταιρίας να ξεκινήσει τις διαδικασίες εισαγωγής της στην Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό το η εταιρία έχει δεσμευθεί, μετά τη σημερινή εισαγωγή και την άντληση κεφαλαίων που επέτυχε, να συνεχίσει να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την υλοποίηση των επενδυτικών της σχεδίων και την περαιτέρω ανάπτυξη της, προς όφελος των μετόχων και των εργαζομένων της»

Από την πλευρά της «DIVERSA Α.Ε. », o κύριος Κωνσταντίνος Κλοκοτάρας Πρόεδρος της εταιρίας, είπε: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για όλη την οικογένεια της Diversa η σημερινή ημέρα. Και αυτό γιατί 52 χρόνια μετά από την έναρξη της επιχειρηματικής ιστορίας μας, την κληρονομία της οποίας νέμεται η Diversa, ξεκινάμε πλέον ένα δεύτερο ιστορικό κεφάλαιο, αυτό της εισαγωγής των μετοχών μας στο ΧΑ.

Παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, η εταιρία μας, στηριγμένη σε δυο βασικούς άξονες, πρώτα αυτόν της συνεχούς διαμόρφωσης του προϊοντικού μας μίγματος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και κατά δεύτερον, της διαρκούς γεωγραφικής μας εξάπλωσης, θεωρούμε ότι θα φέρουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, προς όφελος των μετόχων, των συνεργατών και των εργαζομένων στην εταιρία μας»

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v