Εγνατία: Ελκυστικές αποτιμήσεις στα μικρομεσαία

Στην πορεία του τραπεζικού κλάδου επικεντρώνεται το ενδιαφέρον στην ελληνική αγορά σύμφωνα με το εβδομαδιαίο report της Εγνατίας ΑΧΕ με τίτλο ”Πόσο ψηλά μπορούν να φτάσουν οι τραπεζικές μετοχές”.

Εγνατία: Ελκυστικές αποτιμήσεις στα μικρομεσαία
Στην πορεία του τραπεζικού κλάδου επικεντρώνεται το ενδιαφέρον της ελληνικής αγοράς σύμφωνα με το εβδομαδιαίο report της Εγνατίας ΑΧΕ με τίτλο ”Πόσο ψηλά μπορούν να φτάσουν οι τραπεζικές μετοχές”.

Ειδικότερα, στην ανάλυσή της η Εγνατία ΑΧΕ επισημαίνει ότι η ανοδική πορεία των ελληνικών τραπεζών υποστηρίχτηκε από τα θεμελιώδη, τόσο σε μικροοικονομικό όσο σε μακροοικονομικό επίπεδο, σχολιάζοντας παράλληλα ότι η ζήτηση έρχεται από τους ξένους θεσμικούς επενδυτές.

Η ισχυρή ανάπτυξη εσόδων, ωθούμενη κυρίως από τις ευνοϊκές προοπτικές της αγοράς, σε συνδυασμό με τις προσπάθειες συγκράτησης του κόστους, δημιουργεί ελκυστική επενδυτική περίπτωση.

Ωστόσο, επισημαίνει η χρηματιστηριακή, αν και υπάρχει ακόμη περιθώριο ανόδου προς τις τιμές-στόχους των τραπεζικών μετοχών, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο μερικής αποκόμισης κερδών.

Σύμφωνα με την Εγνατία ΑΧΕ, οι αποτιμήσεις αρκετών μετοχών μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης που έχουν καταστεί ελκυστικές, αργά ή γρήγορα, αναμένεται να προσελκύσουν τους επενδυτές.

Εκτός των τραπεζών, αλλά και της Τρία Έψιλον, της ΔΕΗ, του ΟΠΑΠ, του Τιτάνα, του ΟΤΕ και της Cosmote, η Εγνατία εκτιμά ότι το ενδιαφέρον των επενδυτών θα πρέπει να επικεντρωθεί στις μετοχές των Motor Oil, Γερμανός, Folli-Follie, Intralot, Notos Com, Elmec Sport, Πλαίσιο, Attica Enterprises, Μινωικές, Μαΐλλης, Πετζετάκις, Frigoglass, Τεχνική Ολυμπιακή, Autohellas, Δυναμική Ζωής, Jumbo, Ηλεκτρονική Αθηνών και Imako.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v