Εγνατία: Τα νέα περιθώρια ανόδου του FTSE-20

Αύξηση της τάξεως του 10,5%, από τα τρέχοντα επίπεδα, εκτιμά η Εγνατία Finance πως μπορεί να καταγράψει ο FTSE – 20, ενώ παράλληλα η χρηματιστηριακή ξεχωρίζει μετοχές της υψηλής, αλλά και της μεσαίας και χαμηλότερης κεφαλαιοποίησης που διαθέτουν περιθώρια ανόδου κατά 9-47%.

Εγνατία: Τα νέα περιθώρια ανόδου του FTSE-20
Αύξηση της τάξεως του 10,5%, από τα τρέχοντα επίπεδα, εκτιμά η Εγνατία Finance πως μπορεί να καταγράψει ο FTSE – 20.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή στην Εβδομαδιαία Ενημέρωση εκτιμά πως περιθώρια περαιτέρω ανόδου διαθέτουν και μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης όπως οι: Εθνική (+13%), Alpha Bank (+9%), Eurobank (+20%), Τράπεζα Πειραιώς (+10%), ΔΕΗ (+15%), Coca – Cola Τρία Έψιλον (+17%), Τιτάν (+9%) και Motor Oil (+15%).

Από τη μεσαία και τη χαμηλότερη κεφαλαιοποίηση η Εγνατία Finance εστιάζει την προσοχή της στις μετοχές των Folli Follie για την οποία διακρίνει περιθώριο ανόδου της τάξεως του 24%, Γερμανού (14%), Notos Com (+35%), Elmec (+36%), Intralot (+24%), Επιχειρήσεις Αττικής (+40%), Πλαίσιο (+36%), Φουρλής (+18%), Jumbo

(+16%), Ηλεκτρονική Αθηνών (+39%), Autohellas (+45%), Γρ. Σαράντης (+18%), Τεχνική Ολυμπιακή (+24%), Μαΐλλης (+40%) και Πετζετάκις (+47%).

Επίσης, η Εγνατία Finance αναφέρεται και στον ΟΤΕ, στο πλαίσιο των νέων εξελίξεων γύρω από το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, σημειώνοντας πως αναμένεται να επιδράσουν καταλυτικά, και πιθανότητα αρνητικά, στην απόδοση της μετοχής του Οργανισμού.

Η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως το κόστος των 160.000 ευρώ ανά εργαζόμενο είναι αρκετά υψηλό, και ως εκ τούτου αναμένεται να πιέσει την αποτίμηση του ΟΤΕ.

Από τον τραπεζικό κλάδο, η Εγνατία Finance εκτιμά πως το πλέον σημαντικό γεγονός, το οποίο και αναμένεται να επηρεάσει τις επιδόσεις του συνόλου του κλάδου, είναι η αναδιάρθρωση του συνταξιοδοτικού προγράμματος της Εμπορικής Τράπεζας.

Σε περίπτωση που επιτευχθεί η συμφωνία που έχει προτείνει ο πρόεδρος της Εμπορικής κ. Γ. Προβόπουλος η ”δίκαιη τιμή” της μετοχής της Τράπεζας ενδέχεται να ενισχυθεί κατά περίπου 15%, ενώ συμπληρώνει πως η εν λόγω εξέλιξη θα μπορέσει να δημιουργήσει αισιοδοξία για το σύνολο του τραπεζικού κλάδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v