Εγνατία: Συντάξεις, ΟΤΕ, ΔΛΠ οι ρυθμιστές

Συγκεκριμένα θέματα, όπως τα συνταξιοδοτικά ελλείμματα των τραπεζών, η αναδιάρθρωση του ΟΤΕ και η υιοθέτηση των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων, αναμένεται να επηρεάσουν το θετικό momentum της αγοράς στη διάρκεια του Ιανουαρίου, όπως επισημαίνει η Εγνατία ΑΧΕ στο μηνιαίο της report.

Εγνατία: Συντάξεις, ΟΤΕ, ΔΛΠ οι ρυθμιστές
Συγκεκριμένα θέματα, όπως τα συνταξιοδοτικά ελλείμματα των τραπεζών, η αναδιάρθρωση του ΟΤΕ και η υιοθέτηση των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων, αναμένεται να επηρεάσουν το θετικό momentum της αγοράς στη διάρκεια του Ιανουαρίου, όπως επισημαίνει η Εγνατία ΑΧΕ.

Συγκεκριμένα, στην ανάλυσή της για τον πρώτο μήνα του 2005, η χρηματιστηριακή τονίζει ότι αν και το 2005 ξεκινά με κέρδη για την ελληνική αγορά, συγκεκριμένα θέματα μπορεί να επηρεάσουν το momentum αυτής, και πρέπει να παρατηρούνται στενά στη διάρκεια του Ιανουαρίου.

Η Εγνατία ΑΧΕ κάνει λόγο για καταλυτικές εξελίξεις στο θέμα των συνταξιοδοτικών ελλειμμάτων που σίγουρα θα έχουν κάποια επίδραση στον τραπεζικό κλάδο και ιδιαίτερα σε τράπεζες όπως η Εμπορική και η Αγροτική.

Οι εξελίξεις στην αναδιάρθρωση του ΟΤΕ είναι εξίσου σημαντικές, τονίζει η χρηματιστηριακή, καθώς εκτός από το ότι θα αποτελέσει σημαντική ένδειξη για την ορατότητα της κερδοφορίας του Οργανισμού, θα επιδείξει ακόμη και το μέγεθος της αποφασιστικότητας της κυβέρνησης να εφαρμόσει τις τακτικές της.

Συγκεκριμένα ζητήματα που σχετίζονται με την υιοθέτηση των ΔΛΠ θα έρθουν στο φως στη διάρκεια του 2005, ενώ ορισμένες αρνητικές εκπλήξεις, εκτιμάται από την Εγνατία ΑΧΕ ότι θα περιοριστούν σε τίτλους της μικρής και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, ο Γενικός Δείκτης εμφανίζει δυναμική ανόδου της τάξης του 6% από τα τρέχοντα επίπεδα, και 5,5% ο FTSE/ASE 20, ενώ ο ΓΔ διαπραγματεύεται 19,4 φορές το P/E του 2004 και 17,4 φορές το P/E του 2005, ενώ ο FTSE/ASE 20 διαπραγματεύεται 19,7 φορές το P/E του 2004 και 17,5 φορές το P/E του 2005.

Στη λίστα των κορυφαίων επιλογών (top picks) της Εγνατίας ΑΧΕ, περιλαμβάνονται οι μετοχές των Alpha Bank, Εθνικής Τράπεζας, EFG Eurobank, ΔΕΗ, Cosmote, Coca-Cola 3E, Motor Oil, Γερμανού, Folli Follie, Intralot, Hyatt, Τεχνική Ολυμπιακή, Μαΐλλης, Frigoglass, Πετζετάκις, Νίκας, Notos Com, Jumbo, Πλαίσιο, Fourlis, Attica Group, Μινωικές και Autohellas.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v