Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αποφάσεις της Κεφαλαιαγοράς για την Veterin

H Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε να ζητήσει από το Χρηματιστήριο να άρει από αύριο Πέμπτη 9.6.2005, την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης που είχε επιβληθεί στη μετοχή της εταιρίας Veterin. Μέτρα κατά της προηγούμενης διοίκησης και των ορκωτών λογιστών της Veterin. Οι λοιπές αποφάσεις.

Οι αποφάσεις της Κεφαλαιαγοράς για την Veterin
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε να ζητήσει από το Χρηματιστήριο να άρει από αύριο Πέμπτη 9.6.2005, την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης που είχε επιβληθεί στη μετοχή της εταιρίας VETERIN ΑΒΕΕ.

Η Επιτροπή προέβη στην ανωτέρω απόφαση λαμβάνοντας υπόψη τη δημοσίευση αναμορφωμένων οικονομικών καταστάσεων για τη χρήση 2004, καθώς και τη δημοσιοποίηση στο επενδυτικό κοινό των πορισμάτων του οικονομικού και νομικού ελέγχου από ανεξάρτητους οίκους, αναφορικά με συγκεκριμένα ερωτήματα που τέθηκαν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την κίνηση συγκεκριμένων λογαριασμών απαιτήσεων και συγκεκριμένων συναλλαγών της εταιρίας.

Για την ίδια υπόθεση αποφάσισε την υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά μελών του προηγουμένου Διοικητικού Συμβουλίου της VETERIN A.Β.E.Ε. διότι όπως διαπιστώθηκε η εταιρία κατέβαλε στα πρόσωπα αυτά σημαντικά χρηματικά ποσά χωρίς νόμιμη αιτία κατά παράβαση διατάξεων του Ν.2190/20.

Επίσης αποφάσισε να υποβάλει αίτημα στην Επιτροπή Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) για διενέργεια ποιοτικού ελέγχου αναφορικά με έργο των ορκωτών ελεγκτών- λογιστών της ανωτέρω εταιρίας.

Κατά την ίδια συνεδρίαση, το ΔΣ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε:

• Τo περιεχόμενο του πληροφοριακού δελτίου για την υποχρεωτική δημόσια πρόταση της Αlmati Services LTD για την απόκτηση των μετοχών της εισηγμένης εταιρίας Ιmperio.

• To ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με δημόσια εγγραφή της εταιρίας ”Επιχειρήσεις ΄Ηχου και Εικόνας ΑΕ” και την εισαγωγή των μετοχών της στην Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου.

Την έκδοση σειράς κανονιστικών αποφάσεων που απαιτούνται για την εφαρμογή του νόμου 3340/5.5.2005 ”Για την προστασία της Κεφαλαιαγοράς από πράξεις προσώπων που κατέχουν προνομιακές πληροφορίες και πράξεις χειραγώγησης της αγοράς”. Οι αποφάσεις θα τεθούν σε εφαρμογή από την 11η Ιουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v