Κεφαλαιαγορά: Μεγάλα πρόστιμα σε EFG Telesis-ΣΙΔΜΑ

Στην επιβολή προστίμων ύψους 290.000 ευρώ στην ΣΙΔΜΑ και 290.000 ευρώ στην EFG Telesis, προχώρησε η Κεφαλαιαγορά, διότι η πρώτη κατά την εισαγωγή της στο ΧΑ δεν συνέταξε, ως όφειλε, συμπλήρωμα του ενημερωτικού δελτίου της για τη μεταστροφή της πορείας των οικονομικών της αποτελεσμάτων του α’ τρίμηνου 2005 και η δεύτερη διότι δεν μερίμνησε για την επικαιροποίηση.

Κεφαλαιαγορά: Μεγάλα πρόστιμα σε EFG Telesis-ΣΙΔΜΑ
Στην επιβολή προστίμων ύψους 290.000 ευρώ στην εταιρία ΣΙΔΜΑ και 290.000 ευρώ στην EFG Telesis, διότι η πρώτη κατά την εισαγωγή της στο ΧΑ δεν συνέταξε, ως όφειλε, συμπλήρωμα του ενημερωτικού δελτίου της και η δεύτερη διότι δεν μερίμνησε για την επικαιροποίηση, επέβαλε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Ειδικότερα, η Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατά τη σημερινή της συνεδρίαση αποφάσισε:

* Tην επιβολή προστίμου ύψους 290.000 ευρώ στην εταιρία ”ΣΙΔΗΡΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΕ” (ΣΙΔΜΑ) διότι κατά την εισαγωγή της στο ΧΑ δεν συνέταξε, ως όφειλε, συμπλήρωμα του ενημερωτικού δελτίου της για σημαντικά γεγονότα και ειδικότερα για τη μεταστροφή της πορείας των οικονομικών της αποτελεσμάτων του πρώτου τρίμηνου 2005.

* Την επιβολή προστίμου ύψους 290.000 ευρώ στην εταιρία ”EFG TELESIS FINANCE ΕΠΕΥ” διότι ως κύριος ανάδοχος της έκδοσης της ΣΙΔΜΑ δεν μερίμνησε για την επικαιροποίηση του ενημερωτικού δελτίου όσον αφορά το ανωτέρω γεγονός, ώστε να διασφαλιστεί η ορθή, πλήρης και αντικειμενική ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.

* Tην προσωρινή αναστολή για διάστημα 30 ημερών της λειτουργίας της εταιρίας ”ΒΧ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ AEΠΕΥ” καθώς και το διορισμό προσωρινού επιτρόπου διότι διαπιστώθηκαν σοβαρά οργανωτικά προβλήματα που καθιστούν τη λειτουργία της επικίνδυνη για τους επενδυτές και την εύρυθμη λειτουργία της κεφαλαιαγοράς.

* Την απαγόρευση λειτουργίας της AEGIS ΑΕΛΔΕ με έδρα την Αθήνα, επειδή διαπιστώθηκαν σοβαρές παραβάσεις που καθιστούν τη λειτουργία της επικίνδυνη για το επενδυτικό κοινό.

* Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας -μετά από αίτημα των μετόχων της- και την τροποποίηση του σκοπού της εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΗ TRUST ΑΕΠΕΥ, ώστε να λειτουργεί ως εταιρία συμμετοχών.

Ανακοίνωση της εταιρείας ΣΙΔΜΑ ΑΕ για την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

---- Η απάντηση της ΣΙΔΜΑ

Η Διοίκηση της ΣΙΔΜΑ ΑΕ επιθυμεί να δηλώσει ότι με έκπληξη πληροφορήθηκε τη σημερινή απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά με την επιβολή προστίμου ύψους 290.000 χιλιάδων ευρώ σε βάρος της για παράβαση του άρθρου 24 του Π.Δ. 348/1985.

Η Διοίκηση της ΣΙΔΜΑ δηλώνει κατηγορηματικά, ότι δεν τίθεται θέμα ευθύνης της για παράβαση του εν λόγω άρθρου και πιστεύει ότι η απόφαση είναι καταφανώς άδικη, εσφαλμένη και δεν αντιστοιχεί στα πραγματικά περιστατικά της υπόθεσης, τα οποία έχει λεπτομερώς επεξηγήσει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, η ΣΙΔΜΑ προτίθεται να προσφύγει στην Δικαιοσύνη, στην κρίση της οποίας προσβλέπει με εμπιστοσύνη, αμέσως μόλις λάβει γνώση του πλήρους περιεχομένου της απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Το κύρος και η αξιοπιστία της ΣΙΔΜΑ είναι σε όλους γνωστά από την πορεία 75 ετών στην αγορά του χάλυβα και δεν μπορούν να θιγούν από μια απόφαση, η οποία μεταξύ άλλων αγνοεί παντελώς τις ιδιαιτερότητες του κλάδου.

Η ΣΙΔΜΑ, βασιζόμενη στην πολύχρονη τεχνογνωσία και εμπειρία της, θα συνεχίσει να εργάζεται απρόσκοπτα, με μεθοδικότητα και συνέπεια για να υλοποιήσει τα επενδυτικά προγράμματα της και να επιτύχει τους στρατηγικούς στόχους ανάπτυξης, που έχει θέσει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v