Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πήγασος: Οι κερδισμένοι και χαμένοι στο εννεάμηνο

Aύξηση 4% σημείωσαν τα προ φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας κέρδη εννεαμήνου των 322 εισηγμένων σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο υπευθυνος επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ, Μ. Χατζηδάκης. Δείτε τα πλήρη αρχεία.

Πήγασος: Οι κερδισμένοι και χαμένοι στο εννεάμηνο
Aύξηση 4% σημείωσαν τα προ φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας κέρδη εννεαμήνου των 322 εισηγμένων σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο υπευθυνος επενδυτικής στρατηγικής της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ*, Μ. Χατζηδάκης.

Εξαιρουμένων των τραπεζών και των επενδυτικών, τα κέρδη προ φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας επιβραδύνθηκαν κατά 11,4%, ενώ αν δεν συμπεριληφθούν οι κατασκευαστικοί όμιλοι, τα κέρδη προ φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας υποχώρησαν κατά 9,6%.

Το P/E του συνόλου της αγοράς διαμορφώνεται στο 13,2.

Σε επίπεδο μητρικών εταιριών, τα προ φόρων κέρδη υποχώρησαν κατά 3,6%, ενώ ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε κατά 7,7%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πήγασος συνολικά 201 όμιλοι κατέγραψαν κέρδη, εκ των οποίων 93 ενίσχυσαν τα μεγέθη τους και 89 τα συρρίκνωσαν. Μάλιστα 19 εισηγμένοι όμιλοι κατέγραψαν κέρδη έναντι ζημιών την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Αντίθετα, 39 όμιλοι σημείωσαν ζημίες, εκ των οποίων 12 διεύρυναν τις ζημίες τους, ενώ 10 τις μείωσαν. Συνολικά 17 εισηγμένοι όμιλοι ανέστρεψαν κέρδη, καθώς κατέγραψαν ζημίες στο εννεάμηνο έναντι κερδών το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Τη μεγαλύτερη αύξηση δραστηριότητας κατέγραψαν τα διυλιστήρια (33%), το χονδρικό εμπόριο (24%) και η επιβατηγός ναυτιλία (22%). Στον αντίποδα, την υψηλότερη μείωση δραστηριότητας κατέγραψαν οι κλάδοι των κατασκευών (27%), των ηλεκτρονικών εξοπλισμών (17%) και της Κλωστοϋφαντουργίας (12%).

Ο κ. Χατζηδάκης σε ειδικό πίνακα με τίτλο ”Μεγάλες μεταβολές - Που χάθηκαν τα κέρδη” ξεχωρίζει, μεταξύ άλλων, τις ζημίες του ΟΤΕ και τα μεγέθη του Βωβού και της ΔΕΗ. Παράλληλα υπογραμμίζει πως τα κέρδη προ φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας του κλάδου των κατασκευών υποχώρησαν κατά 44,1% στο εννεάμηνο.

Σε επίπεδο ενοποιημένης κερδοφορίας οι εισηγμένες στον FT 20 ενίσχυσαν τα κέρδη τους κατά 3% και οι εισηγμένες στο Mid 40 κατά 31%. Αντίθετα πτώση 4% κατέγραψαν οι εισηγμένες στον Small Cap 80.

* Το πλήρες αρχείο με τα στοιχεία της Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ δημοσίευεται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο