Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tι αποφάσισε το ΔΣ του ΧΑ

Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση νέων μετοχών 7 εισηγμένων αποφάσισε, μεταξύ άλλων, στη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Παράλληλα ενέκρινε την απόκτηση ιδιότητας Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών της Εθνικής, της Alpha και του ΟΠΑΠ.

Tι αποφάσισε το ΔΣ του ΧΑ
Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση νέων μετοχών 7 εισηγμένων αποφάσισε, μεταξύ άλλων, στη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Παράλληλα ενέκρινε την απόκτηση ιδιότητας Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών της Εθνικής, της Alpha και του ΟΠΑΠ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση:

των 5.023.534 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος που προέκυψαν από την συγχώνευση με απορρόφηση της εταιρίας Εθνική Εταιρία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου, τις οποίες θα λάβουν οι μέτοχοι (πλην μετόχου Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος) της απορροφώμενης Εθνικής Εταιρίας Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου με σχέση ανταλλαγής 12 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές ονομαστικής αξίας ευρώ 1,68 που κατέχει στην Απορροφώμενη, με 1 νέα κοινή ονομαστική μετά ψήφου μετοχή της Απορροφώσας (νέας ονομαστικής αξίας ευρώ 4,80).

Οι μέτοχοι της απορροφώσας εταιρίας Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος θα διατηρήσουν τον αριθμό των μετοχών που κατέχουν με νέα ονομαστική αξία μετοχής ευρώ 4,80. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 30η Δεκεμβρίου 2005.

• των 30.459.174 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας Ελληνική Τεχνοδομική που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της λόγω απορρόφησης των μη κατασκευαστικών δραστηριοτήτων και περιουσιακών στοιχείων της διασπώμενης Άκτωρ, τις οποίες θα λάβουν οι μέτοχοι (πλην μετόχου Ελληνική Τεχνοδομική) της διασπώμενης εταιρίας Άκτωρ με σχέση ανταλλαγής 0,7333333 νέες κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές (νέας ονομαστικής αξίας ευρώ 0,81) για κάθε 1 παλαιά κοινή ονομαστική μετά ψήφου μετοχή ονομαστικής αξίας ευρώ 0,87.

Οι μέτοχοι της απορροφώσας εταιρίας Ελληνική Τεχνοδομική θα διατηρήσουν τον αριθμό των μετοχών που κατέχουν με νέα ονομαστική αξία μετοχής ευρώ 0,81. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέωνμετοχών ορίζεται η 30η Δεκεμβρίου 2005.

Των 63.739.567 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ΝΕλ που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίζεται η 30η Δεκεμβρίου 2005

• των 26.478.294 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας Εμπορική Τράπεζα που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίζεται η 3η Ιανουαρίου 2006.

• των 3.230 νέων κοινών και των 500 νέων προνομιούχων ονομαστικών μετοχών της Εγνατία Τράπεζα, που προέκυψαν από μετατροπή ισάριθμων ομολογιών. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίζεται η 3η Ιανουαρίου 2006.

• των 156.940 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας S&B, που προέκυψαν από την άσκηση του δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ανώτερα στελέχη της εταιρίας. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίζεται η 3η Ιανουαρίου 2006.

• των 108.820 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας Ελληνικά Πετρέλαια που προέκυψαν από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου λόγω άσκησης δικαιώματος προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθυντικά Στελέχη της εταιρίας. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίζεται η 4η Ιανουαρίου 2006.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενημερώθηκε για:

• την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας ”Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε.” από ευρώ 4,50 σε ευρώ 4,80. Η διαπραγμάτευση των μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία θα ξεκινήσει την 30η Δεκεμβρίου 2005.

• την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας Ελληνική Τεχνοδομική από ευρώ 0,71 σε ευρώ 0,81. Η διαπραγμάτευση των μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία θα ξεκινήσει την 30η Δεκεμβρίου 2005.

• την ακύρωση και διαγραφή 992.821 ιδίων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ΛΟΤΖΙΚ ΝΤΑΤΑ η οποία θα πραγματοποιηθεί την 3η Ιανουαρίου 2006.

Τέλος, το Δ.Σ. του Χ.Α. κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε

1. την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών των εταιριών Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank και ΟΠΑΠ από την εταιρία – Μέλος του ΧΑ EFG Eurobank AEΠΕΥ και καθόρισε ως ημερομηνία έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης επί των παραπάνω μετοχών τη Δευτέρα 9/1/2006.

2. την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών των εταιριών Alpha Bank και ΟΠΑΠ από την εταιρία – Μέλος του ΧΑ Eθνική Χρηματιστηριακή και καθόρισε ως ημερομηνία έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης επί των παραπάνω μετοχών τη Δευτέρα 16/1/2006.

Τέλος το Δ.Σ. του Χ.Α. ενημερώθηκε για τη λύση σύμβασης (παύση) της ειδικής διαπραγμάτευσης επί των μετοχών της εισηγμένης εταιρίας Ίλυδα από την εταιρία - Μέλος του Χ.Α. EFG Eurobank ΑΕΠΕΥ, της εισηγμένης εταιρίας Εκδόσεις Λυμπέρη από την εταιρία – Μέλος του ΧΑ Beta Xρηματιστηριακή και της εισηγμένης εταιρίας Veterin από την εταιρία – Μέλος του ΧΑ Euroxx Xρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v