Π&Κ: Τέσσερις επιλογές στα τρέχοντα επίπεδα

Επιλεκτικές τοποθετήσεις στα τρέχοντα επίπεδα σε 4 τίτλους και συγκεκριμένα στις μετοχές των ΟΤΕ, Coca-Cola 3E, Ελληνική Τεχνοδομική και Autohellas προτείνει η Π&Κ Χρηματιστηριακή στο εβδομαδιαίο report της με ημερομηνία 11/1/2006 και τίτλο ”Το 2006 ξεκίνησε με καλούς οιωνούς”.

Π&Κ: Τέσσερις επιλογές στα τρέχοντα επίπεδα
Επιλεκτικές τοποθετήσεις στα τρέχοντα επίπεδα σε 4 τίτλους και συγκεκριμένα στις μετοχές των ΟΤΕ, Coca-Cola 3E, Ελληνική Τεχνοδομική και Autohellas προτείνει η Π&Κ Χρηματιστηριακή στο εβδομαδιαίο report της με ημερομηνία 11/1/2006 και τίτλο ”Το 2006 ξεκίνησε με καλούς οιωνούς”.

Οι αναλυτές της Π&Κ επισημαίνουν ότι παραμένουν θετικοί για την πορεία της αγοράς.

Ειδικότερα αναφέρουν ότι το 2006 ξεκινά µε τους καλύτερους οιωνούς για τις ελληνικές µετοχές διατηρώντας την πρόσφατη αισιοδοξία από τα τέλη του 2005.

Τα νέα σε σχέση µε τα θεµελιώδη των εταιριών ήταν θετικά υποστηρίζοντας τρία από τα κορυφαία επενδυτικά θέµατα (πιστωτική επέκταση, ανάκαµψη του κατασκευαστικού κλάδου και αυξηµένο επενδυτικό ενδιαφέρον για το κλάδο του στοιχήµατος), ενώ παράλληλα αποτέλεσαν ένδειξη αυξανόµενης εταιρικής δραστηριότητας.

Η Π&Κ σημειώνει ότι από την τελευταία Εβδοµαδιαία Στρατηγική πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων η ελληνική αγορά κινήθηκε έντονα ανοδικά στηριζόµενη από τη δυνατή απόδοση του τραπεζικού τοµέα (µε µεγαλύτερες αποδόσεις αυτές των ATE Bank και Eurobank) και του ΟΠΑΠ.

Από τις εταιρίες µικρής και µεσαίας κεφαλαιοποίησης η Τεχνική Ολυµπιακή, τα Καταστήµατα Αφορολογήτων Ειδών, τα Ελληνικά Χρηµατιστήρια, οι Μινωικές Γραµµές, η J&P Αvax και η Jumbo παρουσίασαν κέρδη πάνω από 10%.

Στο ”προτεινόμενο χαρτοφυλάκιό” της, η έκθεσή της σε μετοχές διαμορφώνεται στο 85% εκ των οποίων ποσοστό 40%, αποτελείται από ευρωπαϊκούς τίτλους.

Στις αξιοσημείωτες εταιρικές εξελίξεις η χρηματιστηριακή συγκαταλέγει:

* Τη θετική αρχική αντίδραση µετά τις ανακοινώσεις της Δέλτα Συµµετοχών (συγχώνευση µε τις θυγατρικές/Chipita και πώληση της Δέλτα Παγωτού) κυρίως λόγω των βελτιώσεων στην δοµή του οµίλου και τη διάθεση της θυγατρικής του παγωτού σε καλή τιµή.

* Τα δεδοµένα για τη πιστωτική επέκταση του Οκτωβρίου ’05 που εξασφαλίζουν τη συνέχιση των υψηλών επιπέδων δανεισµού.

* Την αναβάθμιση της τιμής – στόχου για την Ελληνική Τεχνοδοµική από 5,3 ευρώ σε 6,5 ευρώ λόγω του νέου έργου στο Οµάν, της χρονικής επέκτασης για την απορρόφηση κονδυλίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2008 στο 2009 και τις θετικές ειδήσεις σχετικά µε το Δ’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

* Τη συμφωνία των κύριων μετόχων της Hyatt να πωλήσουν µερίδιο 51,57% στο private equity BC Partner στην τιµή των 11 ευρώ ανά µετοχή διατηρώντας την υπάρχουσα διοίκηση και δίνοντας έµφαση στα υπάρχοντα σχέδια επέκτασης. Οι αναλυτές δεν πρόσθεσαν επιπλέον αξία στην εταιρία λόγω της αλλαγής στην ιδιοκτησίας.

* Την έγκριση από την κυβέρνηση της εισαγωγής των αγώνων του ελληνικού ποδοσφαίρου στο ”Στοίχηµα”, μία θετική εξέλιξη τόσο για τον ΟΠΑΠ όσο και για την Intralot καθώς και οι δύο εταιρίες προσπαθούν να επανακτήσουν το χαµένο µερίδιο αγοράς τους. Παρά το γεγονός ότι η εν λόγω εξέλιξη δεν επηρεάζει την τιµή – στόχο, οι αναλυτές αναμένουν ψυχολογική ενίσχυση της µετοχής.

Στην Overweight List περιλαμβάνονται οι μετοχές: Alpha Bank (τιμή-στόχος 32 ευρώ), EFG Eurobank (32 ευρώ), Εθνική (41 ευρώ), Πειραιώς (20 ευρώ), Κύπρου (υπό αναθεώρηση), Cosmote (19,60 ευρώ), ΟΤΕ (20,20 ευρώ), Coca-Cola 3E (28 ευρώ), Δέλτα Συμμετοχών (12 ευρώ), Μαϊλλης (3,60 ευρώ), S&B Βιομηχανικά Ορυκτά (9,60 ευρώ).

Περιλαμβάνονται ακόμη οι: J&P Άβαξ (5 ευρώ), Ελληνική Τεχνοδομική (6,50 ευρώ), Τιτάνας (35 ευρώ), Γερμανός (15,20 ευρώ), Jumbo (11,50 ευρώ) και Autohellas (4,60 ευρώ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v