Γεννηματά: Φύλλο συκής για Τσίπρα τα ατομικά δικαιώματα

«Όλο αυτό που γίνεται σε βάρος μου, ότι δήθεν η Κοινοβουλευτική Ομάδα ψηφίζει και εγώ είμαι απούσα, είναι απολύτως κακόπιστο και αγγίζει τα όρια της προβοκάτσιας», δηλώνει η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Γεννηματά: Φύλλο συκής για Τσίπρα τα ατομικά δικαιώματα

Ο κ. Τσίπρας χρησιμοποίησε τα ατομικά δικαιώματα ως «φύλλο συκής» για να κρύψει μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά στην καθημερινότητά τους, να κρύψει τα αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει αυτή η κυβέρνηση, υποστήριξε η Φ. Γεννηματά μιλώντας στην Κρήτη TV.

Οπως είπε, «υπήρξε μεγάλη εκμετάλλευση του νομοσχεδίου και των ζητημάτων που επιλύει, γι' αυτό πήραμε ξεκάθαρη θέση από την αρχή. Τι κάνει στην πραγματικότητα η κυβέρνηση; Έρχεται να νομοθετήσει αυτό που τα τελευταία χρόνια κάνουν τα δικαστήρια και φέρνει ρυθμίσεις που είναι γραμμένες στο γόνατο για 15χρονα παιδιά. Και εμείς, μέχρι την τελευταία στιγμή, κρατώντας την πιο υπεύθυνη στάση, ζητήσαμε να έρθει Προεδρικό Διάταγμα, να επανέλθει στην Επιτροπή, να ακουστεί η επιστημονική κοινότητα, να ακουστούν οι γονείς και να έχουμε μια ολοκληρωμένη πρόταση που θα αντιμετωπίζει αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα».

«Δυστυχώς, δεν μας άκουσαν. Όλο αυτό που γίνεται σε βάρος μου, ότι δήθεν η Κοινοβουλευτική Ομάδα ψηφίζει και εγώ είμαι απούσα, είναι απολύτως κακόπιστο και αγγίζει τα όρια της προβοκάτσιας. Το νομοσχέδιο είχε ανακοινωθεί ότι θα συζητηθεί την περασμένη Πέμπτη και είχα κρατήσει το πρόγραμμά μου κενό. Την τελευταία στιγμή και ενώ γνώριζαν ότι αρχές της εβδομάδας θα έλειπε ακόμα και ο ειδικός αγορητής της ΔΗΣΥ, επέμεναν και έβαλαν τη συζήτηση σε μια μέρα εξαιρετικά δύσκολη για εμάς. Διαμαρτυρήθηκε έντονα ο Β. Κεγκέρογλου στη διάσκεψη Προέδρων και είναι σε όλους γνωστό αυτό.

Γι' αυτό έστειλα επιστολή με την οποία ξεκαθάριζα τη θέση μου και τι ακριβώς θα ψηφίσω. Και επειδή το συνδέουν κάποιοι με το σύμφωνο συμβίωσης, να τους θυμίσω ότι εγώ ήμουν που έδωσα οδηγίες στην Κοινοβουλευτική Ομάδα να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης. Τι ακριβώς ισχυρίζονται; Είναι δυνατόν να λένε ότι διαφωνώ με δικές μου οδηγίες; Πόση κακοπιστία πια;».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus