Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στουρνάρας: Ψέματα όσα μου καταλογίζονται

Η Προανακριτική Επιτροπή θα πρέπει να επιβεβαιώσει ότι όσα καταθέτουν οι μάρτυρες είναι απολύτως ψευδή, τονίζει ο διοικητής της ΤτΕ. Οι κατηγορίες από τους προστατευόμενους μάρτυρες κατά της συζύγου του έχουν ως στόχο τον ίδιο.

Στουρνάρας: Ψέματα όσα μου καταλογίζονται

Βρίσκομαι εδώ για να επιβεβαιώσω την ανεξαρτησία της TτE αλλά και γιατί δεν μπορούν να βρίσκονται άνθρωποι που συκοφαντούνται όπως η σύζυγός μου, δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας από το βήμα της Βουλής.

Εκανε εκτενή αναφορά στη σύζυγό του Λίνα Νικολοπούλου, που όπως είπε, έχει εταιρεία συμβουλευτικών υπηρεσιών και διαφήμισης κυρίως στον χώρο της υγείας και η οποία στοχοποιήθηκε για την επιχειρηματική της δράση. Θύμισε την εισβολή της Οικονομικής Αστυνομίας στην εταιρεία την ημέρα που η TτE θα αποφάσιζε για την καθαίρεση της διοίκησης τράπεζας και για την υπόθεση έκανε λόγο για «κατάχρηση εξουσίας» και άκυρη ενέργεια.

Όπως ανάφερε, οι κατηγορίες από τους προστατευόμενους μάρτυρες κατά της συζύγου του, που έχουν ως στόχο τον ίδιο και αφορούν σε αυξημένες τιμολογήσεις, περιλαμβάνονται σε έγγραφο του FBI, που ωστόσο έχει χονδροειδή λάθη, όπως το γεγονός ότι ο ίδιος ίδρυσε το ΙΟΒΕ.

Αρνήθηκε τις κατηγορίες ενώ σημείωσε ότι η Novartis είχε μόνο 3,6% στα έσοδα της εταιρείας.

Σε ό,τι αφορά στη διοργάνωση εκδήλωσης μέσω της οποίας καταγγέλλει προστατευόμενος μάρτυρας ότι δωροδοκήθηκε ο ίδιος και ο Άδωνις Γεωργιάδης, σημείωσε ότι το μικτό κέρδος της εταιρείας της συζύγου του ήταν λίγο πάνω από 2.000 ευρώ. «Αυτά σε λίγο θα ανέβουν σε παραστάσεις στο Δελφινάριο», τόνισε.

Είναι μέρος της μοίρας των συζύγων να συκοφαντούνται για να πληγεί ο σύζυγος, τόνισε και ζήτησε «συγγνώμη».

Η φαρμακευτική δαπάνη

Όπως είπε, είναι αξιοσημείωτο ότι στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται κυρίως πρόσωπα που συνέβαλαν στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, η οποία κορυφώθηκε το 2009, υπερβαίνοντας τα 5 δισ. ευρώ. Επί υπουργίας του περιορίστηκε στα 2 δισ. ευρώ το 2014 και έκτοτε παρέμεινε εκεί. Για τη Novartis υποστήριξε ότι μειώθηκε το μερίδιό της στην αγορά στο 7,5% το 2014.

Εκτίμησε ότι η πρόταση της πλειοψηφίας δεν διευκρινίζει επακριβώς τι του καταλογίζεται, ενώ χαρακτήρισε απολύτως «ψεύδη» όσα λέγονται για αποφάσεις που φέρεται να υπέγραψε για να δωροδοκηθεί. Ζήτησε δε να επιβεβαιώσει η επιτροπή ότι «είναι εντελώς ψευδείς αυτές οι καταγγελίες, που θίγουν την τιμή του και οι οποίες πλήττουν το κύρος της TτE».

Ο Γιάννης Στουρνάρας ζήτησε συγκρότηση της επιτροπής σήμερα, για να εξετάσει τις κατηγορίες που όσο μένουν χωρίς απόδειξη, συνιστούν συκοφαντίες.

*Δείτε το πλήρες κείμενο της ομιλίας Στουρνάρα στη Βουλή στη δεξιά στήλη "Συνοδευτικό Υλικό". 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v