Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λυκουρέντζος: Αν αισθανόμουν παραμικρή ενοχή δεν θα τολμούσα να εμφανιστώ

«Δεν υπέγραψα καμία απόφαση για την τιμολόγηση φαρμάκων και δεν είχα προσωπική σχέση με κανένα στέλεχος από την αγορά φαρμάκου», τόνισε ο πρώην υπουργός Υγείας.

Λυκουρέντζος: Αν αισθανόμουν παραμικρή ενοχή δεν θα τολμούσα να εμφανιστώ

«Αν αισθανόμουν την παραμικρή ενοχή, δεν θα τολμούσα να εμφανιστώ», υποστήριξε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, που διετέλεσε υπουργός Υγείας μεταξύ 6/2012 και 6/2013, μιλώντας στη Βουλή. «Δεν με αφορούν όποιες εκτιμήσεις για παραγραφή αδικημάτων. Με αφορά η αποκάλυψη της αλήθειας για την υπεράσπιση της τιμής μου», τόνισε.

Όπως είπε, υπηρέτησε για ένα χρόνο υπουργός Υγείας αλλά δεν ανήκε σε αυτόν η αρμοδιότητα της γενικής διεύθυνσης υγείας και κατά συνέπεια, η έκδοση δελτίων φαρμάκου. «Δεν υπέγραψα καμία απόφαση για την τιμολόγηση φαρμάκων και δεν είχα προσωπική σχέση με κανένα στέλεχος από την αγορά φαρμάκου».

Οπως είπε, δεν αναφέρεται στα στοιχεία του FBI αλλά ένας μάρτυρας λέει ότι προωθούσε προϊόντα συγκεκριμένης εταιρείας. «Οχι μόνο δεν το έκανα, αλλά παρακολουθούσα κάθε εξέλιξη για να κρατήσω τη φαρμακευτική δαπάνη στα οριζόμενα από το Μνημόνιο επίπεδα». 

Ο ανελέητος ανταγωνισμός μεταξύ των εταιρειών δεν επέτρεπε καμία μεροληψία, σημείωσε. Όπως είπε, ο ΕΟΠΥΥ εφάρμοζε ισότιμα τις πληρωμές μεταξύ των επιχειρήσεων και εξέδιδε τα εντάλματα πληρωμών. Δεν υπήρχαν χρήματα για «ευνοημένους», υποστήριξε.

Αναφορικά με τις κατηγορίες ότι επικοινωνούσε με τηλέφωνα και SSM με τον φερόμενο ως χρηματοδότη, ο πρώην υπουργός είπε ότι θέτει τα πάντα στον έλεγχο των αρχών, τηλέφωνα, τραπεζικούς λογαριασμούς, ηλεκτρονική αλληλογραφία. «Δεν φοβάμαι τίποτα, γιατί δεν έχω κάνει τίποτα», τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v