Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεννηματά σε Μητσοτάκη: Δεχόμαστε τη σκευωρία, δέχεστε ότι υπάρχει σκάνδαλο;

Για ολοφάνερη σκευωρία από την κυβέρνηση κάνει λόγο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Ζητά από τον Κ. Μητσοτάκη ξεκάθαρη θέση για το αν υπάρχει σκάνδαλο με την εξέλιξη της φαρμακευτικής δαπάνης.

Γεννηματά σε Μητσοτάκη: Δεχόμαστε τη σκευωρία, δέχεστε ότι υπάρχει σκάνδαλο;

Για ολοφάνερη σκευωρία της κυβέρνησης έκανε λόγο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην τοποθέτησή της για το θέμα σύστασης της προανακριτικής επιτροπής για τη Novartis. 

Το ερώτημα που πλανάται είναι αν το ζήτημα αφορά ένα σκάνδαλο ή μια σκευωρία. Δεν υπάρχει αυτό το δίλημμα γιατί ισχύουν και τα δυο. Υπάρχει και σκάνδαλο για την εξέλιξη της φαρμακευτικής δαπάνης αλλά και ολοφάνερη σκευωρία από την κυβέρνηση για να σπιλώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους, σημείωσε.

Η επιλογή των προσώπων, η απόκρυψη άλλων, οι δηλώσεις Τσίπρα πριν την ανακίνηση του ζητήματος, οι εξόφθαλμες οικονομικές παραβιάσεις, η ποιότητα των μαρτυρικών καταθέσεων καταδεικνύουν την ύπαρξη συνωμοσίας, σημείωσε. 

Εμάς μας ενδιαφέρει να λάμψει η αλήθεια και η ουσία του θέματος, να αποκαλυφθούν τα θεσμικά κενά ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον, τόνισε.  

«Γιατί ο κ. Τσίπρας φρόντισε να υπάρχει ευμενής διαχείριση της υπόθεσης για την περίοδο 2004-2009 οπότε και εκτινάχθηκε η φαρμακευτική δαπάνη;», διερωτήθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Εχετε αναλάβει δεσμεύσεις; Και αν ναι, σε ποιον; 

Σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός έχει στο μυαλό του μόνο την πολιτική εκμετάλλευση του σκανδάλου. 

«Υπάρχει προστατευόμενη περίοδος, προστατευόμενος πρωθυπουργός και προστατευόμενοι υπουργοί αλλά σας έχει πάρει χαμπάρι ο λαός», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

Η κ. Γεννηματά στράφηκε και στον Κυριάκο Μητσοτάκη ζητώντας να ξεκαθαρίσει αν αποδέχεται ότι στην υπόθεση της φαρμακευτικής δαπάνης και της Novartis υπάρχει σκάνδαλο. Σημείωσε ότι θα μπορούσε να βρεθεί κοινός τόπος για μίνι αναθεώρηση του Συντάγματος, σε θέματα που έχουν ήδη ωριμάσει.

«Όλα στο φως. Με ανεπηρέαστη όμως τη δικαιοσύνη. Θέλουμε να λάμψει η αλήθεια, αλλά με την ομαλή λειτουργία των θεσμών, χωρίς παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και παρακρατικές μεθόδους και συνεργασία με τον κίτρινο τύπο», σημείωσε.  

Οσο καταπατάτε τη διάκριση των εξουσιών τόσο κινδυνεύει η δημοκρατία. Κερδισμένη είναι μόνο η ακροδεξιά και η Χρυσή Αυγή, ανέφερε. «Εμείς όμως δεν θα επιτρέψουμε να κατρακυλήσει πάλι η Ελλάδα και η βουλή στο βούρκο».

Τόνισε ότι καταθέτει δυο προτάσεις:

1. Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και ο Υπουργός Υγείας να ζητήσουν από την Επιτροπή Ανταγωνισμού να εξετάσει την λειτουργία του ανταγωνισμού στην ελληνική αγορά φαρμάκου και να υποδείξει μέτρα.

2. Τη συγκρότηση κοινοβουλευτικής επιτροπής που θα εξετάσει την αγορά φαρμάκων και τη φαρμακευτική δαπάνη στην Ελλάδα την επόμενη δεκαετία, προστατεύοντας και την ελληνική βιομηχανία φαρμάκου από τις πρακτικές των πολυεθνικών.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v