Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοτζιάς: Απομένουν τα λιγότερα αλλά πιο δύσκολα θέματα

«Κάναμε τα βήματα που μπορέσαμε να κάνουμε σήμερα και πάντα ελπίζουμε να τα καταφέρουμε να κάνουμε τα μεγάλα», τόνισε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών. Θα ενημερωθούν οι πρωθυπουργοί και η διαδικασία συνεχίζεται, δηλώνει ο Ντιμιτρόφ.

Κοτζιάς: Απομένουν τα λιγότερα αλλά πιο δύσκολα θέματα

«Απομένουν όλο και λιγότερα θέματα συζήτησης αλλά είναι και τα πιο δύσκολα. Κάναμε τα βήματα που μπορέσαμε να κάνουμε σήμερα θετικά και πάντα ελπίζουμε να τα καταφέρουμε να κάνουμε τα μεγάλα, τα πιο δύσκολα και να τα κάνουμε εύκολα», δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς μετά το ραντεβού του με τον Σκοπιανό ομόλογό του.

Σημείωσε ότι οι δύο υπουργοί προσπαθούν να λύσουν προβλήματα που δημιουργήθηκαν άλλες εποχές από άλλους, αλλά αυτή είναι η δουλειά της διπλωματίας.

Όπως είπε, «κάθε φορά που συναντιόμαστε έχοντας να κουβεντιάσουμε δύσκολα θέματα, αποκτάμε καλύτερη αλληλοκατανόηση».

Όπως ανέφερε, «θα γίνει νέα συνάντηση το επόμενο διάστημα. Το σίγουρο είναι ότι θα βρεθούμε στη Θεσσαλονίκη, στην τετραμερή διασυνοριακή συνάντηση και στις 11-12 Μαΐου στην Αττική, για συζήτηση αναφορικά με το μέλλον της Ευρώπης».

Σημείωσε ότι στο ζήτημα του αλυτρωτισμού και της επόμενης ημέρας έχει γίνει σημαντική δουλειά από τις ομάδες εργασίας.

«Συζητήσαμε για όλα τα ερωτήματα που εμπεριέχονται στο θέμα της ονομασίας. Για κάποια υπάρχει πρόοδος, για ένα μέρος υπάρχουν ακόμα διαφορές», υποστήριξε από την πλευρά του ο Ν. Ντιμιτρόφ.

Όπως είπε, για πρώτη φορά συζητήθηκε και χρονοδιάγραμμα και για τα βήματα, εφόσον προκύψει συμφωνία. Σημείωσε ότι στις συζητήσεις, το βασικό μέλημα ήταν να υπάρξει επίλυση και πως παράλληλα έγιναν συναντήσεις των ομάδων εργασίας των δύο χωρών, οι οποίες με βάση την πρόοδο στη Βιέννη σχεδόν συμφώνησαν το πλαίσιο μελλοντικής συνεργασίας σε διαφορετικούς τομείς. Παράλληλα μελετήθηκε το προοίμιο των συζητήσεων.

Θα ενημερωθούν οι πρωθυπουργοί και η διαδικασία συνεχίζεται. Εχει σχεδιαστεί μια τετραμελής συνάντηση και θα είμαστε σε επαφή με τον Ν. Κοτζιά, κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v