Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προβάδισμα 9,6 μονάδων για ΝΔ σε γκάλοπ της Interview

Η ΝΔ έχει ποσοστό 30,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ 21.3% ενώ την είσοδό τους σε πεντακομματική βουλή διεκδικούν η Ενωση Κεντρώων και η Ελληνική Λύση. Οχι στη συμφωνία των Πρεσπών λένε οι πολίτες. «Ηχηρά» ονόματα και δημοφιλία.

Προβάδισμα 9,6 μονάδων για ΝΔ σε γκάλοπ της Interview

To 72% των Ελλήνων επιθυμεί την αποχώρηση της Ελλάδας από τη Συμφωνία των Πρεσπών, μετά το δημοψήφισμα που έγινε στα Σκόπια. 

Αυτό αναφέρει πανελλαδική έρευνα που έγινε από την 1η έως τις 2 Οκτωβρίου, από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Interview για λογαριασμό της Βεργίνα Τηλεόρασης.

Το 68% μάλιστα των ερωτηθέντων που συμμετείχαν στην έρευνα (1000 άτομα), δήλωσαν πως θα έπρεπε να γίνει δημοψήφισμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Στο 9.6% η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ και 5κομματική βουλή

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που παρουσιάστηκαν από τη Βεργίνα Τηλεόραση, η διαφορά μεταξύ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 9.6%. Αναλυτικά, η ΝΔ έχει ποσοστό 30,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ 21.3%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή με 7.2% και ακολουθούν με μικρές διαφορές το ΚΚΕ 6.6% και το ΚΙΝΑΛ 6.4%.

Ιδιαίτερα συρρικνωμένες δυνάμεις καταγράφουν οι ΑΝΕΛ με 1.7% , η Ένωση Κεντρώων με 2.9% και το Ποτάμι με 1.8%. Το κόμμα «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου, «λαμβάνει» 2.6% , ενώ «ΛΑΕ» και «Πλεύση Ελευθερίας» 2.1% και 1% αντίστοιχα.

Τα μέχρι τώρα δημοσκοπικά αποτελέσματα δείχνουν πως θα έχουμε πεντακομματική Βουλή με την «Ένωση Κεντρώων» και την «Ελληνική Λύση» να διεκδικούν την είσοδό τους.

«Ηχηρά» ονόματα και δημοφιλία

Οι ερωτηθέντες που πήραν μέρος στην έρευνα κλήθηκαν να …αξιολογήσουν και ορισμένα από τα προβεβλημένα πρόσωπα της πολιτικής σκηνής τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ , όσο και από τη ΝΔ.

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα:

• Για το Νίκο Παππά (υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής) αρνητική γνώμη έχει το 42% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, και το 67% των ψηφοφόρων της ΝΔ αντίστοιχα, ενώ αντίθετα το 32% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και 2% των ψηφοφόρων της ΝΔ έχουν θετική γνώμη.
• Για τον Κώστα Ζαχαριάδη (Διευθυντή της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ), το 30% των ερωτηθέντων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 3% των ψηφοφόρων της ΝΔ έχουν θετική γνώμη. Ενώ αντίθετα , αρνητική γνώμη έχουν το 20% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 39% των ψηφοφόρων της ΝΔ.
• Για τον αν. Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο θετική γνώμη έχουν το 10% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 3% των ψηφοφόρων της ΝΔ, ενώ αρνητική το 65% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 79% των ψηφοφόρων της ΝΔ αντίστοιχα.
• Το 37% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 1% των ψηφοφόρων της ΝΔ έχουν θετική γνώμη για τον Γραμματέα της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη , ενώ αντίστοιχα το 32% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 72% των ψηφοφόρων της ΝΔ έχουν αρνητική γνώμη για το στέλεχος του κόμματος.
• Για τον Αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Άδωνη Γεωργιάδη, έχουν θετική γνώμη το 71% των ψηφοφόρων της ΝΔ και το 4% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αρνητική γνώμη έχουν το 10% των ψηφοφόρων της ΝΔ και το 75% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.
• Για τον Κωστή Χατζηδάκη Αντιπρόεδρο της ΝΔ, θετική γνώμη έχει το 20% των ερωτηθέντων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 67% της ΝΔ, ενώ αρνητική γνώμη έχει το 55% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 8% των ψηφοφόρων της ΝΔ.
• Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση , το 24% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 67% των ψηφοφόρων της ΝΔ έχουν θετική γνώμη για την εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ, Ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη, ενώ αρνητική γνώμη έχει το 62% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 10% των ψηφοφόρων της ΝΔ, αντίστοιχα.
• Για τον Βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη , θετική γνώμη έχει το 10% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 60% της ΝΔ αντίστοιχα, ενώ αρνητική γνώμη έχει το 65% των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος και αρνητική γνώμη το 22% των ψηφοφόρων της ΝΔ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v