Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η «Κοινωνία Αξιών» παρούσα στο ανοικτό Συνέδριο του Ποταμιού

Μετά την ολοκλήρωση της κοινής συνεδρίασης των Πολιτικών Συμβουλίων των δύο κομμάτων, ο Σταύρος Θεοδωράκης και στελέχη του Κινήματος υποδέχθηκαν τον Στέλιο Φενέκο της Κοινωνίας Αξιών για μια συζήτηση πολιτικής συμπόρευσης.

Η «Κοινωνία Αξιών» παρούσα στο ανοικτό Συνέδριο του Ποταμιού

Η πρώτη επίσημη συνάντηση του Ποταμιού με την Κοινωνία Αξιών που επισφράγισε και την απόφαση για κοινή πορεία, ενόψει του ανοικτού Συνεδρίου του Ποταμιού στις 3 και 4 Νοέμβρη, έγινε την Τετάρτη το βράδυ στη Σεβαστουπόλεως. Μετά την ολοκλήρωση της κοινής συνεδρίασης των Πολιτικών Συμβουλίων των δύο κομμάτων, ο Σταύρος Θεοδωράκης και στελέχη του Κινήματος υποδέχθηκαν τον Στέλιο Φενέκο με τους συνεργάτες του για μια συζήτηση πολιτικής συμπόρευσης.

«Και τώρα είμαστε έτοιμοι για ένα νέο κύκλο, κάνουμε πιο αποτελεσματικό τον λόγο μας, οργανώνουμε καλύτερα το Κίνημά μας», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην αρχική του τοποθέτηση καλωσορίζοντας τα στελέχη της Κοινωνίας Αξιών. «Διορθώνουμε λάθη, προχωράμε σε τολμηρή ανανέωση με ανοιχτές τις πόρτες στην κοινωνία. Δεν θα μιμηθούμε τα γκρίζα κόμματα. Θα συνεχίσουμε να βρίσκουμε νέες λύσεις και σ' αυτό σας θέλουμε μαζί μας» είπε.

Από την πλευρά του ο Στέλιος Φενέκος τόνισε πως είναι στην ευρωπαϊκή κουλτούρα η συνεργασία πολιτικών φορέων επί τη βάσει αρχών.

Συμπλήρωσε πως «η συνεργασία Ποταμιού και «Κοινωνίας Αξιών» που προωθούμε σήμερα, βασίζεται σε αρχές και στην εμπιστοσύνη και τον αλληλοσεβασμό που έχει αναπτυχθεί μεταξύ μας στις μέχρι τώρα επαφές μας».

Είπε επίσης πως «προσδοκούμε ότι αυτή η συνεργασία με το Ποτάμι θα λειτουργήσει ως ελκυστής για τους πολίτες, αλλά και για κινήσεις και πολιτικούς σχηματισμούς του κεντρώου προοδευτικού χώρου».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υπενθύμισε και την πρόταση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος, στο συνέδριο του Νοεμβρίου, οι οργανωμένες δυνάμεις του να είναι μόνο το 60% του συνεδρίου. Το 20% να προέρχεται από τις συνεργαζόμενες συμμαχικές δυνάμεις και το άλλο 20% των συνέδρων θα είναι πολίτες που μέχρι σήμερα δεν ήταν στο Ποτάμι, αλλά θέλουν να συμμετέχουν στο ανοικτό συνέδριο.

Καταλήγοντας, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε: «Το μήνυμα μας προς όλους τους απογοητευμένους της πολιτικής είναι: ‘’Ελάτε να βάλετε την σφραγίδα σας’’».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v