Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ένωση Κεντρώων: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το κοινωνικό μέρισμα για προεκλογικό αλισβερίσι

Ο εισηγητής της Ένωσης Κεντρώων, είπε ότι ενόψει εκλογών το Μαξίμου προσπαθεί σήμερα να τα δώσει όλα, κατά το παλαιό «Τσοβόλα δώστα όλα», με τη διανομή υπαρκτών και ανύπαρκτων αποθεματικών.

Ένωση Κεντρώων: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το κοινωνικό μέρισμα για προεκλογικό αλισβερίσι

«Ο Προϋπολογισμός του 2019 δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ούτε χριστουγεννιάτικο δένδρο δεν μπορείτε να φέρετε και να παραγγείλετε χωρίς να ρωτήσετε την τρόικα», ανέφερε απευθυνόμενος προς την πλειοψηφία, ο εισηγητής της Ένωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού στη Βουλή. Προς τούτο, ο βουλευτής επικαλέστηκε την πρώτη έκθεση της Κομισιόν, στο πλαίσιο ενισχυμένης εποπτείας της χώρας, η οποία αναφέρει ότι οι συνθήκες χρηματοδότησης παραμένουν δύσκολες και ότι μια σειρά μεταρρυθμιστικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης δεν έχει ολοκληρωθεί.

Ο εισηγητής της Ένωσης Κεντρώων, είπε ότι ενόψει εκλογών το Μαξίμου προσπαθεί σήμερα να τα δώσει όλα, κατά το παλαιό «Τσοβόλα δώστα όλα», με τη διανομή υπαρκτών και ανύπαρκτων αποθεματικών. «Ένα κανονικό γιουρούσι ξεκινά προκειμένου να πάρουν από ένα ξεροκόμματο κάποιοι χιλιάδες άνθρωποι, οι οποίοι μπαίνουν και διορίζονται από πόρτες και παράθυρα, στην προσπάθεια η κυβέρνηση να αποτρέψει τον εκλογικό καταποντισμό της» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση εξαφάνισε τη μικρομεσαία τάξη και τους νοικοκυραίους. Είπε ακόμη, ότι 4.392.295 είναι οι Έλληνες που τον περασμένο Σεπτέμβριο είχαν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση, δηλαδή, 500.000 παραπάνω σε σχέση με τον Αύγουστο.

«Είναι ντροπή για μια κυβέρνηση και άδικο για τους πολίτες και τη χώρα, αυτό το απέραντο αλισβερίσι με λογική Μαυρογιαλούρου και τους μισούς Έλληνες επαίτες», είπε ο εισηγητής της Ένωσης Κεντρώων, καταγγέλλοντας πως το κοινωνικό μέρισμα έχει γίνει μέρος του εκλογικού παζαριού των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Ο Προϋπολογισμός έχει σχεδιαστεί με ψηφοθηρική λογική, αναβάλλει για 5η χρονιά την ανάπτυξη, αδιαφορεί επιδεικτικά για τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, φέρνει σε κίνδυνο την κοινωνία, αφήνει την οικονομία σε μόνιμη στασιμότητα, οδηγεί σε αναιμική ανάπτυξη και μάλιστα με πολλά ερωτηματικά», είπε ο Μάριος Γεωργιάδης.

Ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο νόμο Κατσέλη και την προστασία της πρώτης κατοικίας, επισημαίνοντας ότι «απομένουν 19 ημέρες μέχρι τη λήξη ισχύος αυτών των προστατευτικών μέτρων, αλλά κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί στο τέλος της ημέρας» και ενώ το 2018 ολοκληρώθηκαν 14.454 πλειστηριασμοί εκ των οποίων 6.501, δηλαδή το 45%, ήταν γόνιμοι.

«Η κυβέρνηση μπορεί να μην κάνει μόνιμες επενδύσεις που θα δημιουργούσαν νέες θέσεις εργασίας, αλλά μοιράζει συσσίτια σε φτωχά παιδιά, δίνει καυσόξυλα σε νοικοκυριά, μεταχειρισμένα ρούχα σε ανέργους, ασπιρίνες σε αρρώστους και αυτή είναι η κοινωνική πολιτική» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v