Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βίτσας: Η ΝΔ καταστρέφει τη χώρα και τη κοινωνία

Ο κ. Βίτσας αναφέρθηκε στο παλιό σύνθημα «ο λαός δεν ξεχνά τί σημαίνει Δεξιά» για να πει ότι το πρόβλημα σήμερα δεν είναι αυτό, είναι ότι η Δεξιά δεν ξεχνά τί σημαίνει Δεξιά «στις πρακτικές και τις ρίζες της».

Βίτσας: Η ΝΔ καταστρέφει τη χώρα και τη κοινωνία

«Η ΝΔ με σκοπό την καταστροφή των πολιτικών της αντιπάλων, χωρίς κανέναν ενδοιασμό καταστρέφει την ίδια τη χώρα και την κοινωνία» κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, επισημαίνοντας πως την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας.

«Ως Κασσάνδρες όμως αποτύχατε πλήρως», είπε προς την πτέρυγα της ΝΔ και προσέθεσε πως αυτό δεν έχουν καταλάβει είναι πως κάθε πράξη και κάθε προσπάθεια αυτής της κυβέρνησης είναι συγχρόνως ένα βαρύ κατηγορώ στον τρόπο που διοίκησε το παλιό πολιτικό σύστημα τη χώρα, δηλαδή «ένα δημόσιο υποτελές και υπάλληλος μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, σε μια εξουσία που αντί να φροντίζει την κοινωνία βάζει σαν πρώτο και κύριο καθήκον το να αυτοναπαραχθεί».

Σχολιάζοντας δε την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Βίτσας είπε ότι σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πανελλήνια μετάδοση πίεσε και τρομοκράτησε τους βουλευτές, ενώ χαρακτήρισε «μεγάλη ύβρη» την αναφορά του για τον νέο υπουργό Εθνικής Άμυνας λέγοντας: «Σήμερα είναι πολιτικός του αντίπαλος, αλλά πρέπει να συγκρατηθεί και να αποδώσει την οφειλόμενη τιμή στον ναύτη που πάνω του στηρίζουμε εν πολλοίς τα σύνορά μας».

Ο κ. Βίτσας αναφέρθηκε στο παλιό σύνθημα «ο λαός δεν ξεχνά τί σημαίνει Δεξιά» για να πει ότι το πρόβλημα σήμερα δεν είναι αυτό, είναι ότι η Δεξιά δεν ξεχνά τί σημαίνει Δεξιά «στις πρακτικές και τις ρίζες της».

Αναφορικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, ο κ. Βίτσας προέτρεψε την παράταξη της ΝΔ να κοιτάξει το παρελθόν της. Διερωτήθηκε δε, «Ποιοί είναι αποστάτες πραγματικά; Όσοι νομίζουν ότι θα έχουν μικροκομματικά οφέλη ή αυτοί οι οποίοι μένουν και επιμένουν ότι εθνικό είναι ότι είναι αληθινό και σήμερα αναγνωρίζουν ότι πρέπει να πάμε με τη διπλωματία του εδάφους κι όχι με τη διπλωματία του αίματος;».

«Θλίβομαι που σε αυτή τη λογική προσχωρούν και αριστερά κόμματα. Από πότε η ταξική και η λαϊκή πάλη επιβάλλει να αξιοποιούμε ακόμη και ζητήματα που ξεπερνούν το εθνικό για να απαγορεύσουμε σε έναν άλλο λαό να επιλέξει κάτι διαφορετικό στο οποίο δεν συμφωνούμε;» είπε εξάλλου ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Καταλήγοντας την ομιλία του ο κ. Βίτσας αφού είπε ότι «οι Συριζαίοι είμαστε σκληρά καρύδια», προσέθεσε ότι στις εκλογές που θα γίνουν στη λήξη της θητείας αυτής της κυβέρνησης «έχουμε εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό ότι θα ακουμπήσει και πάλι με εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v