Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης στην προανακριτική επιτροπή

Σ. Λάππας: Την Τρίτη θα εξεταστεί κανονικά ο Φρουζής. Κλείδωσε η επόμενη συνεδρίαση και έχει σταλεί η σχετική «πρόσκληση» στα κόμματα.

Προσπάθεια εκτόνωσης της έντασης στην προανακριτική επιτροπή

Βήματα εκτόνωσης της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στην προανακριτική της Βουλής γίνονται τις τελευταίες ώρες. Πριν από λίγο εστάλη και η «πρόσκληση» στα κόμματα για τη συνεδρίαση της επιτροπής, που χθες αναβλήθηκε.

Η πλειοψηφία της προανακριτικής (ΝΔ και ΚΙΝΑΛ) έχει ταχθεί υπέρ της εξαίρεσης των Δ. Τζανακόπουλου και Π. Πολάκη. Ωστόσο η χθεσινή παρουσία των δυο βουλευτών στην αίθουσα προκάλεσε ένα ...blame game μεταξύ των κομμάτων για το ποιος ευθύνεται για την αναβολή.

Πάντως σήμερα ο Σπύρος Λάππας μιλώντας στο real σημείωσε πως: «την Τρίτη θα εξεταστεί κανονικά ο Φρουζής. Σας κάνω τη δήλωση ως εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι ο εισηγητής και σας λέω ότι την Τρίτη θα γίνει κανονικά η εξέταση του μάρτυρα ταυτόχρονα με την συζήτηση άλλων διαδικαστικών θεμάτων που έχει θέσει ο εγκαλούμενος δηλαδή ο κύριος Παπαγγελόπουλος. Θα προχωρήσει η επιτροπή κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ τόσο απλά... Δεν θα τινάξουμε στον αέρα την επιτροπή εμείς θέλουμε να εξεταστεί ο Φρουζής τώρα.»

Κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σημείωναν πως οι αποφάσεις λαμβάνονται συλλογικά και αναμένονται στην αρχή της εβδομάδας περαιτέρω ανακοινώσεις για τη στάση που θα τηρήσει από εδώ και πέρα το κόμμα.

Στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας λέγοντας πως η επόμενη συνεδρίαση «θα διεξαχθεί κανονικά. Και θα προστατευτεί η αποστολή της Επιτροπής και η εντολή που έχει δώσει στην Επιτροπή με μεγάλη πλειοψηφία η Ολομέλεια της Βουλής». Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ είπε πως αυτό θα γίνει: με τρόπο νόμιμο, θεσμικό και προβλεπόμενο. Για να προσθέσει «υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι που προβλέπονται γι’ αυτούς οι οποίοι μπαίνουν με το ζόρι χωρίς να είναι μέλη σε μια Επιτροπή που έχει καθήκοντα ανακριτικού υπαλλήλου».

Να σημειωθεί πως αν δεν αντικατασταθούν από το ΣΥΡΙΖΑ οι Δ. Τζανακόπουλος και Π. Πολάκης η επιτροπή θα συνεχίσει με 23 αντί για 25 μέλη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v