Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γεραπετρίτης: Από 4 Μαΐου το άνοιγμα καταστημάτων

Δύο μήνες θα διαρκέσει η διαδικασία ανοίγματος της οικονομίας, σύμφωνα με τον υπουργό. Ιούνιο αναμένεται το άνοιγμα του τουρισμού. Πού θα δοθεί προτεραιότητα στα σχολεία. Δεν θα γίνουν «εκπτώσεις» σε θέματα υγείας.

Γεραπετρίτης: Από 4 Μαΐου το άνοιγμα καταστημάτων

Θα ανοίξουν όλα σταδιακά, χωρίς να γίνει καμία έκπτωση στη δημόσια υγεία, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Γεραπετρίτης, στον ΣΚΑΪ.

«Θα κάνουμε ακόμη λίγο υπομονή, για να επανέλθουμε σταδιακά. Δεν πρόκειται να γίνει καμία έκπτωση στη δημόσια υγεία. Θα είμαστε πολύ ειλικρινείς και συνεπείς στο πλάνο μετάβασης στην κανονικότητα», είπε ο υπουργός.

Σε πρώτη φάση, ανοίγουν, όπως είπε, ειρηνοδικεία, υποθηκοφυλακεία, από 27 Απριλίου. Από 4 Μαΐου, θα έχουμε σταδιακά ανοίγματα και σε καταστήματα και άλλες υπηρεσίες. Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε πως «η όλη φάση θα διαρκέσει ένα δίμηνο», δηλαδή όλο τον Μάιο και Ιούνιο.

Ο τουρισμός θα ξεκινήσει από Ιούνιο, προσέθεσε, για να διασφαλίσουμε το επίπεδο που έχουμε σήμερα σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας. Οι τουριστικοί προορισμοί έχουν μείνει σε μεγάλο βαθμό αμόλυντοι και θα είναι εξαιρετικά δημοφιλείς το καλοκαίρι, υποστήριξε ο υπουργός.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι θα ανοίξουν σταδιακά όλες οι βαθμίδες, για αποφυγή συγχρωτισμού. «Η 3η λυκείου θα προταχθεί, λόγω εξετάσεων», είπε ο υπουργός και τόνισε πως ακολουθείται ένα πολύ συγκεκριμένο και επεξεργασμένο πλάνο, ενώ συμπλήρωσε πως «είμαστε έτοιμοι για πανελλαδικές».

Τέλος, ο κ. Γεραπετρίτης είπε ότι υπάρχει πιθανότητα νέων κρουσμάτων, αλλά έχουμε καταφέρει να ενισχύσουμε το σύστημα υγείας και να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά το πρόβλημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v