Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Ευχαριστώ» Μητσοτάκη σε Μακρόν για την αλληλεγγύη

Υπερασπιστή των ευρωπαϊκών αξιών χαρακτηρίζει ο πρωθυπουργός τον Γάλλο Πρόεδρο. Αεροσκάφη και μια φρεγάτα έστειλε στην Ελλάδα. Κοινές ασκήσεις ελληνικών και γαλλικών δυνάμεων νότια της Κρήτης.

«Ευχαριστώ» Μητσοτάκη σε Μακρόν για την αλληλεγγύη

Ως «αληθινό φίλο» και υπερασπιστή των ευρωπαϊκών αξιών περιγράφει τον Γάλλο πρόεδρο ο πρωθυπουργός σε ανάρτησή του στο Twitter με την οποία τον ευχαριστεί για την αλληλεγγύη που προσφέρει στην Ελλάδα σε μια κομβική στιγμή.

Οπως έγινε γνωστό μάλιστα, το υπουργείο Αμυνας της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι στέλνει δυο μαχητικά Rafale και μια φρεγάτα (Lafayette) στην ανατολική Μεσόγειο. Όπως μεταδίδει το Reuters, οι παραπάνω δυνάμεις είναι τμήμα του σχεδίου της Γαλλίας για αύξηση της στρατιωτικής της παρουσίας στην περιοχή μετά και τις τουρκικές προκλήσεις.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι σήμερα διεξήχθησαν κοινές ασκήσεις γαλλικών και ελληνικών δυνάμεων νότια της Κρήτης. 

Χθες ο Εμμανουέλ Μακρόν, κατά τη συνομιλία του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εξέφρασε την ανησυχία του για τις εντάσεις που προκαλούνται από τις μονομερείς αποφάσεις της Τουρκίας σε ό,τι αφορά τις πετρελαϊκές έρευνες, οι οποίες θα πρέπει να σταματήσουν για να υπάρξει διάλογος μεταξύ των γειτονικών χωρών και συμμάχων στους κόλπους του ΝΑΤΟ.

Ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι θα ενισχυθεί η γαλλική στρατιωτική παρουσία, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Ελιζέ. «Προκειμένου να εκτιμήσει καλύτερα την κατάσταση σε αυτήν την περιοχή της Μεσογείου και να δείξει τη βούλησή του ότι το διεθνές δίκαιο πρέπει να γίνεται σεβαστό, ο πρόεδρος αποφάσισε να ενισχύσει προσωρινά τη γαλλική στρατιωτική παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο εντός των επόμενων ημερών, σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους εταίρους, μεταξύ των οποίων είναι και η Ελλάδα», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Υπενθυμίζοντας τη σπουδαιότητα να επιλυθούν οι τρέχουσες διαφορές μέσω του διαλόγου», υπογράμμισε «την ανάγκη βαθύτερου διαλόγου μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας και χαιρέτισε, ως προς αυτό, τη μεσολαβητική πρωτοβουλία της Γερμανίας», συνεχίζει το κείμενο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v