Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μενδώνη: Ο Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος, μας εξαπάτησε

Στη διάθεση της δικαιοσύνης θέτει η υπ. Πολιτισμού όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου, ώστε να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση στην υπόθεση. Τι απαντά ο ίδιος. Επιμένει για παραίτηση Μενδώνη ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μενδώνη: Ο Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος, μας εξαπάτησε

«Επικίνδυνο άνθρωπο» χαρακτήρισε την Παρασκευή η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη τον τέως καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη.

Η υπουργός, μιλώντας σε διαπιστευμένους συντάκτες του υπουργείου Πολιτισμού, ξεκαθάρισε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης δεν ήταν ποτέ προσωπικός της φίλος και ότι δεν προέκυψε ξαφνικά στο Εθνικό Θέατρο το 2019.

«Ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Αυτό προκύπτει τώρα», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Η σεξουαλική βία είναι φρικιαστική και επονείδιστη υπόθεση σημείωσε, για να συμπληρώσει «είμαστε κράτος δικαίου και γι' αυτό προχωρούμε δια της θεσμικής οδού, της δικαιοσύνης».

«Ο Λιγνάδης μάς εξαπάτησε και με εξαπάτησε με υποκριτική τέχνη» είπε η κα Μενδώνη και όπως σημείωσε, ο πρωθυπουργός «δεν ήταν προσωπικός φίλος του Δημήτρη Λιγνάδη, τον γνώριζε όπως όλοι από το σανίδι. Όπως και εγώ» ενώ υποστήριξε ότι κατασκευάζονται fake news.

«Δεν συγκαλύψαμε τίποτα. Δεν καθυστέρησα καθόλου. Η επώνυμη καταγγελία για θύτη και θύμα προέκυψε χθες τα ξημερώματα» είπε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη απαντώντας σε ερωτήσεις γιατί δεν υπήρξε πιο γρήγορη αντίδραση.

Ως προς την επιλογή του Δημήτρη Λιγνάδη για τη θέση του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου η κ. Μενδώνη απάντησε σχετικά ότι η επιλογή έγινε επειδή συγκέντρωνε όλες τις προϋποθέσεις ως ηθοποιός και σκηνοθέτης για τη θέση του διευθυντή του Εθνικού.

Ήταν παρών στο Εθνικό από το 1986, δεν υπήρχαν αντιρρήσεις ότι μπορεί να αναλάβει τη θέση. Επαναλαμβάνω ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης με εξαπάτησε αλλά δεν είχε βρεθεί κάποιος να μου πει το παραμικρό για την ιδιωτική του ζωή. Ο κ. Σκουρολιάκος, ο κ Γεωργουσόπουλος και η κ. Ακρίτα που ήταν πιο κοντά στον χώρο του θεάτρου, είμαι βέβαια ότι αν κάτι ήξεραν θα το είχαν καταγγείλει, είπε μεταξύ άλλων η κ. Μενδώνη.

Όπως ανέφερε και στη συνέντευξη Τύπου, η κα Μενδώνη κατέθεσε το πρωί μηνυτήρια αναφορά-υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με την οποία ζητά την πλήρη διερεύνηση των καταγγελλόμενων υποθέσεων στο θέατρο. Η αναφορά της υπουργού θα διαβιβαστεί εντός της ημέρας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Θέτει στη διάθεση της δικαιοσύνης όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων του, προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση στην υπόθεση των καταγγελιών με επίκεντρο πρόσωπα από τον χώρο του θεάτρου.

Λιγνάδης: Θα με κρίνουν άλλοι θεσμοί

Απάντηση στην υπουργό Πολιτισμού έδωσε μέσω του Mega o Δημήτρης Λιγνάδης. «Πριν από λίγο πληροφορήθηκα μια δήλωση που έκανε η κυρία Μενδώνη και πρώην προϊσταμένη μου για το άτομό μου. Δύο πράγματα θα ήθελα να επισημάνω. Πρώτα από όλα οφείλω να πω ότι θεωρώ την κυρία Μενδώνη μία επαρκέστατη – στη δουλειά της – υπουργό, με την οποία είχαμε μία πάρα πολύ καλή συνεργασία. Αυτό είναι η προσωπική μου άποψη» ανέφερε ο κ. Λιγνάδης και συμπλήρωσε: «Από εκεί και πέρα για το δεύτερο που θα ήθελα να σας πω, είναι το εάν είμαι επικίνδυνος άνθρωπος, είτε στη ζωή μου, είτε πολλώ δε μάλλον στη δουλειά μου, νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να περιμένουμε να το αποφασίσει η ιστορία και άλλοι θεσμοί. Να μην προεξοφλούμε και να μην προδικάζουμε. Και σίγουρα όχι στο λαϊκό δικαστήριο που έχει στηθεί εδώ και ημέρες».

Νέα μήνυση για βιασμό 14χρονου από τον ηθοποιό-σκηνοθέτη

Η υπόθεση, στο μεταξύ, λαμβάνει νέα τροπή και κλιμακώνεται. Νέα μήνυση σε βάρος του γνωστού ηθοποιού-σκηνοθέτη, αυτή τη φορά για βιασμό που τελέστηκε το 2010 και ως εκ τούτου δεν είναι παραγεγραμμένο αδίκημα, κατέθεσε νεαρός ο οποίος κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης ήταν 14χρονος μαθητής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον προσέγγισε στην πλατεία του Μεταξουργείου, με την υπόσχεση ότι θα τον βοηθήσει να αναδειχθεί στον καλλιτεχνικό χώρο, προβάλλοντάς του τον κύκλο των γνωριμιών του.

Ο μηνυτής υποστηρίζει επίσης ότι συχνά πήγαιναν σε συναυλίες και εντέλει ο καταγγελλόμενος τον βίασε στο σπίτι του. Το θύμα μιλάει και για άλλα παιδιά που ο καταγγελλόμενος δεχόταν στο σπίτι του.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του μηνυτή Γιάννης Βλάχος, σε δηλώσεις του χαρακτήρισε ιδιαίτερα επικίνδυνα τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου προσώπου, που είναι πιθανόν να συνεχίζει ακόμα και τώρα τη δράση του.

«Κατατέθηκε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών μήνυση για βιασμό σε βάρος ανηλίκου. Το έγκλημα φέρεται να τελέστηκε το 2010, όταν το θύμα ήταν ηλικίας 14 ετών, μαθητής Β' τάξης Γυμνασίου. Το έγκλημα τιμωρείται ως κακούργημα και δεν έχει παραγραφεί. Ως δράστης φέρεται πασίγνωστος ηθοποιός, το όνομα του οποίου απασχολεί τελευταίως εντόνως τη δημοσιότητα. Ζητάω να παρέμβει άμεσα η Δικαιοσύνη και να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες δικαστικής διερεύνησης της μήνυσης, διότι από τα πραγματικά περιστατικά και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης προκύπτει ιδιαίτερα υψηλός βαθμός επικινδυνότητας του φερομένου ως δράστη στο κοινωνικό σύνολο», αναφέρει ο κ. Βλάχος.

Μητσοτάκης: Να δώσουμε συνέχεια σε αυτές τις καταγγελίες

Οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών μετά τις καταγγελίες για όσα έχουν συμβεί στον χώρο του θεάτρου (και όχι μόνο), αλλά και η πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε την Αττική και άλλες περιοχές της χώρας, αποτέλεσαν τα βασικά αντικείμενα της συζήτησης που είχαν σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, της είπε ότι θα την ενημερώσει για όλα τα θέματα που αφορούν την επικαιρότητα στη μηνιαία τους συνάντηση.

Έσπασε ένα πέπλο σιωπής - Συγκλονιστικές οι αποκαλύψεις #metoo

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και σε ένα άλλο θέμα, το οποίο αφορά ιδιαίτερα την επικαιρότητα, ξεκινώντας με μία ενδιαφέρουσα ιστορική αναδρομή.

«Πριν από ακριβώς 65 χρόνια, στις 19 Φεβρουαρίου του 1956, ψήφισαν για πρώτη φορά γυναίκες στη χώρα μας. Σήμερα, 65 χρόνια μετά, η χώρα έχει την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο και τον τελευταίο μήνα έσπασε ένα πέπλο σιωπής με τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις οι οποίες έχουνε γίνει στο πλαίσιο αυτού του φαινομένου, το οποίο αποκαλούμε "metoo". Φαινόμενα εξουσιαστικής βίας, πρωτίστως κατά γυναικών αλλά και όχι μόνο, τα οποία πιστεύω ότι μας συγκλόνισαν όλους, μας ταρακούνησαν όλους, κάποιοι άνθρωποι έσπασαν τη σιωπή με τη φωνή τους. Ήρθε η ώρα τώρα εμείς με τη δράση μας να δώσουμε συνέχεια σε αυτές τις καταγγελίες, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ισορροπήσουμε ανάμεσα στο κράτος δικαίου από τη μία και στην κοινωνία δικαίου από την άλλη», τόνισε.

Και συνέχισε: «Είστε όχι απλά Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είστε γυναίκα, επιφανής νομικός, είστε μάνα και ξέρω ότι έχετε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ζητήματα αυτά όπως και εγώ ως πρωθυπουργός, πολιτικός, πατέρας, έχω μια ιδιαίτερη ευαισθησία ειδικά για τα θέματα που αφορούν στη σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων, που αποτελεί την πιο απεχθή εκδοχή αυτού του φαινομένου. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο νομικό, έχουμε δυνατότητες να οπλίσουμε το νομικό μας οπλοστάσιο αλλά είναι πολύ πιο ευρύ και πολύ πιο σύνθετο από αυτό. Και σίγουρα είναι ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να μας βρει όλους ενωμένους, ένα ζήτημα το οποίο δεν προσφέρεται καθόλου για κομματική αντιπαράθεση και στον δημόσιο διάλογο ο οποίος έχει ξεκινήσει και έχει ανοίξει, και ευτυχώς έχει ανοίξει, θα πρέπει να επιτύχουμε τη μέγιστη δυνατή πολιτική αλλά και κοινωνική συναίνεση για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα. Όχι μόνο να γυρίσουμε στο παρελθόν και να τιμωρήσει η δικαιοσύνη εκεί που αρμόζει περιπτώσεις τέτοιων περιστατικών αλλά και κοιτώντας προς το μέλλον να σιγουρευτούμε ότι έχουμε το σωστό πλαίσιο, ώστε να αποφύγουμε όσο το δυνατόν τέτοια φαινόμενα. Και σε αυτή τη συζήτηση, η οποία έχει ανοίξει, προσβλέπω και στη δικιά σας στήριξη αλλά και στη δικιά σας παρουσία μέσα από τον πολιτικό λόγο που ως πρώτη πολίτης της χώρας αρθρώνετε».

ΠτΔ: Η βία, λεκτική και σωματική, δεν μπορεί να είναι ανεκτή

«Κύριε πρόεδρε, στο πρώτο θέμα της κακοκαιρίας που αναφερθήκατε, νομίζω ότι αυτές οι απότομες μεταβολές του καιρού δεν μπορεί να παραγνωρίσει κανείς ότι συνδέονται με την κλιματική αλλαγή και πλέον πρέπει όλοι να είμαστε έτοιμοι και συμφιλιωμένοι και με αυτά τα φαινόμενα. Ο κρατικός μηχανισμός είναι πάρα πολύ καλό να μπορεί να προλαμβάνει και αυτό το θυμάμαι και από την πορεία μου ως δικαστή, αυτή τη σύγκρουση και σύγχυση αρμοδιοτήτων που στην κρίσιμη στιγμή κανείς δεν έχει να αναλάβει την ευθύνη. Είναι πολύ σημαντικά αυτά τα θέματα να ξεκαθαρίσουν και βέβαια, ευτυχώς, δεν ήταν μεγάλης έντασης το φαινόμενο, τέτοιας διάρκειας τουλάχιστον και μπορούμε σιγά σιγά να επανέλθουμε», είπε παίρνοντας τον λόγο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Τώρα στο δεύτερο θέμα δεν σας κρύβω, κύριε πρόεδρε, τη μεγάλη ανησυχία και θλίψη μου για όσα ακούγονται και συμβαίνουν, ιδίως στον καλλιτεχνικό χώρο και φανερώνουν ένα πρόβλημα οξύ, το οποίο μάλλον προϋπήρχε, υπήρχε εδώ και χρόνια, και αναδεικνύεται τώρα με ένταση. Η κατάχρηση εξουσίας, η βία -λεκτική και σωματική- είτε πρόκειται για τον χώρο εργασίας, είτε για την εκπαίδευση, είτε για τις προσωπικές και οικογενειακές σχέσεις δεν μπορεί να είναι ανεκτή», συνέχισε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και πρόσθεσε:

«Τη συνάντησή μου με τη Σοφία Μπεκατώρου, την έκανα ακριβώς για να σταλεί το μήνυμα σε όλους, γυναίκες και άντρες που υφίστανται κακοποιητική συμπεριφορά, ότι η Πολιτεία τους ενθαρρύνει να μιλήσουν χωρίς φόβο. Σιωπές ετών λύνονται επιτέλους τώρα και έχουμε χρέος να συμπαρασταθούμε στους ανθρώπους αυτούς, να προστατευτεί η αξιοπρέπειά τους και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Να αποκαταστήσουμε επίσης το κύρος προσώπων και θεσμών όπου χρειάζεται αλλά είναι εξίσου σημαντικό όπως το λέτε και εσείς, να γίνουν σεβαστές οι εγγυήσεις του κράτους δικαίου που διασφαλίζουν τα δικαιώματα όλων των εμπλεκομένων. Είναι μια πολύ σημαντική διάσταση στο θέμα αυτό. Ας ελπίσουμε ότι στην πορεία τα πράγματα θα πάρουν τη σωστή διάσταση».

«Εγώ πρέπει να σας πω ότι από μια πλευρά, από μια σκοπιά, χαίρομαι που κάποιοι άνθρωποι αισθάνθηκαν τώρα, σε αυτή τη συγκυρία, τη δυνατότητα και την άνεση επιτέλους να μιλήσουν», είπε παίρνοντας ξανά το λόγο ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε: «Πρώτη η Σοφία Μπεκατώρου έσπασε αυτό το πέπλο της σιωπής, εγώ αμέσως και δημόσια χαιρέτισα αυτή της την πρωτοβουλία και νομίζω ότι με τον τρόπο και με τη συζήτηση την οποία κάνουμε, δίνουμε θάρρος σε περισσότερους συμπολίτες μας να μιλήσουν, να καταγγείλουν δημόσια ή στη δικαιοσύνη, όπως οι ίδιοι πιστεύουν ότι είναι καλύτερος τρόπος, τέτοια περιστατικά τα οποία πολλές φορές όπως είπατε έρχονται από το βαθύ παρελθόν αλλά τώρα έχει έρθει η ώρα, έχουν ωριμάσει οι συνθήκες, ενδεχομένως να αισθάνονται ότι υπάρχει και η ασφάλεια ότι θα αντιμετωπιστούν αυτά τα περιστατικά με τη δέουσα προσοχή και σημασία που πρέπει να τους αποδώσουμε. Ας δούμε λοιπόν αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή ως μία ευκαιρία ως κοινωνία να κάνουμε ένα βήμα μπρος, για να αποδοθεί δικαιοσύνη για όσα έγιναν και για να προστατεύσουμε τα μελλοντικά πιθανά θύματα από τέτοια περιστατικά στο μέλλον. Γιατί όποιος σκέφτεται σήμερα να ασκήσει οποιασδήποτε μορφής εξουσιαστική βία, πιστεύω θα το σκεφτεί δύο και τρεις φορές, θα γνωρίζει ότι η πιθανότητα δημόσιας έκθεσης και κατά συνέπεια τιμωρίας, εφόσον αυτό κρίνει η δικαιοσύνη ότι θα πρέπει να συμβεί, θα είναι πολύ πιο πιθανό να έχει αυτή την κατάληξη από ό,τι θα είχε πριν από κάποια χρόνια».

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε στη συνέχεια ότι πρόκειται για συμπεριφορές που αποδοκιμάζονται σε κάθε εποχή και επισήμανε: «Υπάρχουν όμως και άλλες που σε προηγούμενες εποχές μπορεί να θεωρούντο συμβατές με τις κοινωνικές αντιλήψεις της εποχής. Σήμερα όμως τα πράγματα εξελίσσονται και η κοινωνία ακριβώς πρέπει να την ακούμε και έχει ωριμάσει αρκετά και γι' αυτό θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό επίσης ο καθένας να αναλαμβάνει τις ευθύνες του, να λειτουργούν οι θεσμοί σωστά, να ερευνώνται τα ζητήματα. Το κράτος δικαίου να λειτουργεί υπό αυτή τη έννοια, προστατεύοντας όλους τους εμπλεκομένους γιατί ο καθένας μπορεί να έχει κάποια δικαιώματα από την πλευρά του. Όλα πρέπει να γίνουν σεβαστά, για να υπάρχει και μια ηρεμία στην κοινωνία».

Τσίπρας: Η υπόθεση δεν μπορεί να αφορά μόνο τον κ.Λιγνάδη

“Ελπίζω και εύχομαι η δικαιοσύνη να κάνει αυτό που πρέπει, διότι υποπτεύομαι ότι αυτή η υπόθεση δεν μπορεί να αφορά μονάχα τον κ.Λιγνάδη. Αν υπάρχει κάποιο κύκλωμα παιδεραστίας, αν υπάρχει κάποιο κύκλωμα trafficking πρέπει να φτάσει o κόμπος στο χτένι”.

Με αυτή τη φράση ο Αλέξης Τσίπρας δίνει τη διάσταση της “υπόθεσης Λιγνάδη”, μιλώντας σε διακαναλική συνέντευξη που θα μεταδοθεί απόψε (10 μμ) από περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Το απόσπασμα για το μείζον θέμα που έχει προκύψει με τις καταγγελίες εναντίον του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου δόθηκε στη δημοσιότητα, καθώς συνιστά απάντηση στα όσα είπε το μεσημέρι η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Και έχει ως εξής:

“Κάθε πολιτικός μπορεί να βρίσκει τον τρόπο που επιθυμεί είτε για να προστατεύει την αξιοπρέπειά του είτε για να αυτογελοποιηθεί.

Σήμερα νομίζω η κ. Μενδώνη επέλεξε το δεύτερο. Έφτασε στο στάδιο της αυτογελοιοποίησης.

Ο κ. Λιγνάδης είναι σκηνοθέτης και ηθοποιός, αλλά την τέχνη της υποκριτικής σήμερα μας την έδωσε απλόχερα η κ.Μενδώνη, αν και αρχαιολόγος.

Της πήρε βέβαια λίγο παραπάνω για να ανακαλύψει ότι ο κ. Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος.

Δεν τον γνώριζε καθόλου, άλλωστε, ούτε ο κ.Μητσοτάκης τον γνώριζε. Αναρωτιέμαι πώς αυτός ο άνθρωπος είδε φως και μπήκε μόνος του… Κάποιος όμως τον έβαλε. Κάποιος κατήργησε το νόμο της Μυρσίνης Ζορμπά του Μάη του ’19, αμέσως, τον Ιούλιο-Αύγουστο, αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας. Για να δώσει με ανάθεση σε αυτόν τον άνθρωπο την καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού.

Άρα πόσο υποκριτικό είναι όλο αυτό;

Πόσο μεγάλη αξία θα είχε αυτό που έκανε σήμερα η κ.Μενδώνη αν το έκανε πριν από ένα μήνα; Αν με το που βρήκαν όλη αυτή τη δύναμη ψυχής αυτοί οι άνθρωποι να ανοίξουν το στόμα τους, δεν έσπευδε να το κουκουλώσει όλο αυτό;

Αν δεν έσπευδε να διαβεβαιώνει με γραπτή της δήλωση τέσσερις ημέρες πριν αναγκαστεί σε παραίτηση ο κ. Λιγνάδης, ότι δεν υπάρχει κανένα μα κανένα θέμα και δεν ασχολείται με φήμες;

Αν δεν είχαμε στις 6 του Φλεβάρη την παραίτηση Λιγνάδη και ταυτόχρονα το «ραβασάκι» στην αίθουσα σύνταξης της δημόσιας τηλεόρασης να λένε ΄προς θεού, μην βάζετε φωτογραφίες του κ. ιγνάδη με τον Μητσοτάκη και την Μενδώνη; Διότι αυτοί είναι «οι άλλοι».

Αν δεν είχαν 15 ημέρες που είχε πέσει γραμμή όχι μόνο στη δημόσια τηλεόραση αλλά και στην πλειονότητα των ιδιωτικών μέσων ενημέρωσης να μην αναφέρεται το όνομα αυτού του ανθρώπου μπας και περάσει όλο αυτό το πράγμα στα κρυφά;

Αν δεν είχαμε και ρεπορτάζ σε ιδιωτικούς σταθμούς - και είναι πράγματι ανατριχιαστικό αυτό - που ήθελαν να πείσουν την κοινή γνώμη ότι για το «τίποτα» κατηγορείται ένας σκηνοθέτης; Σκηνοθέτης έλεγαν, το όνομά του κανείς δεν ήξερε να το προφέρει.

Και έρχεται τώρα να μας πει η κα Μενδώνη ότι είναι επικίνδυνος τελικά ο κ. Λιγνάδης. Πραγματικά η υποκρισία έχει και ένα όριο.

“Έχουμε παιδιά, είναι βαναυσότητα”

Εγώ αναγκάστηκα να βγω πριν από μια εβδομάδα περίπου, το Σάββατο, με μια δημόσια ανάρτησή μου. Ζήτησα την παραίτηση της κ. Μενδώνη και ζήτησα από τον κ. Μητσοτάκη να αναλάβει την ευθύνη. Λέγοντας μάλιστα ότι δεν είναι αδίκημα να είσαι φίλος ενός ανθρώπου που αποδεικνύεται ότι είναι επικίνδυνος...
Αλλά βγες και πάρε την ευθύνη και πες: ως εδώ η φιλία μας, αλλά όταν κατηγορείσαι για τέτοιες εγκληματικές πράξεις, διότι ο βιασμός ανηλίκου δεν είναι παίξε-γέλασε.

Εγώ προσωπικά ανατριχιάζω. Έχουμε παιδιά. Δεν είναι παίξε-γέλασε αυτή η βαναυσότητα. Βγες, λοιπόν και πες. Διότι γνωρίζαμε όλοι τη προσπάθεια να κουκουλωθεί από τα μέσα ενημέρωσης και αυτή την απόπειρα που γινόταν με απειλές απέναντι στους καταγγέλλοντες, στους δικηγόρους, στους δημοσιογράφους να βγεις και να πεις «εδώ μια κόκκινη γραμμή».

Αυτή λοιπόν η απόπειρα κουκουλώματος, αυτή η απόπειρα του κυβερνητικού εκπροσώπου που πραγματικά είναι θλιβερή, να βγαίνει και να κομπιάζει και να μην μπορεί να πει το όνομά του, λες και δεν έχει όνομα και να ισχυρίζεται ότι παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους.

Ποιοι είναι προσωπικοί οι λόγοι; Η παιδοφιλία; Είναι προσωπικοί λόγοι οι βιασμοί; Δεν αφορούν το κοινωνικό σύνολο;

Ελπίζω και εύχομαι η δικαιοσύνη να κάνει αυτό που πρέπει. Και να κάνει αυτό που πρέπει διότι υποπτεύομαι ότι αυτή η υπόθεση δεν μπορεί να αφορά μονάχα τον κ.Λιγνάδη.

Αν υπάρχει κάποιο κύκλωμα παιδεραστίας, αν υπάρχει κάποιο κύκλωμα trafficking πρέπει να φτάσει o κόμπος στο χτένι”.

ΣΥΡΙΖΑ: Εξοργιστική η μη παραίτηση Μενδώνη, ευθύνες σε Μητσοτάκη

«Μνημείο πολιτικής δειλίας και απάτης», χαρακτηρίζει σε on camera δήλωσή του, τη σημερινή συνέντευξη Τύπου της Λίνας Μενδώνη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, τονίζοντας ότι η υπουργός Πολιτισμού «ανακάλυψε με 20 μέρες καθυστέρηση ότι ο κ. Λιγνάδης “είναι επικίνδυνος”».

«Το μόνο που περιμέναμε σήμερα από την κ. Μενδώνη ήταν η παραίτηση και η απολογία της για τη συγκάλυψη. Η παραίτησή της πλέον δεν είναι αρκετή. Η μη παραίτησή της όμως είναι εξοργιστική», προσθέτει.

«Η ευθύνη για την προσπάθεια συγκάλυψης βαραίνει στο ακέραιο τον κ. Μητσοτάκη, του οποίου προσωπική επιλογή ήταν ο κ. Λιγνάδης», καταλήγει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

KΙΝΑΛ: Υποκρίνεται η κυβέρνηση, επιχειρήθηκε συγκάλυψη

Με τη φράση «Ουαί υμίν Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές», το Κίνημα Αλλαγής σχολίασε τα όσα ανέφερε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου που έδωσε με αφορμή τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, επικεφαλής μέχρι πρότινος Πολιτιστικών Οργανισμών.

Σε διαδικτυακή ενημέρωση των δημοσιογράφων, οι Παύλος Χρηστίδης, Χρήστος Πρωτόπαππας και Μανώλης Όθωνας, απέδωσαν την ευθύνη στον πρωθυπουργό, καθώς υποστήριξαν πως με δική του εντολή τοποθετήθηκε ένας επικίνδυνος άνθρωπος, με καταγγελίες εις βάρος του και δικαστικές εκκρεμότητες στο Εθνικό Θέατρο.

«Όταν έμαθαν περί τίνος πρόκειται προσπάθησαν να το συγκαλύψουν. Δόθηκε εντολή στη κ. Μενδώνη να το συγκαλύψει, όμως βλέπουν ότι δεν μπορούν να το κρατήσουν και τώρα αποστασιοποιούνται», ανέφεραν τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής. Πρόσθεσαν ότι το Κίνημα Αλλαγής θα πάρει θεσμικές πρωτοβουλίες για να απολογηθούν όσοι έκαναν τις συγκεκριμένες επιλογές. «Η κυβέρνηση ψάχνει για φταίχτες, πρέπει όμως να αναλάβει την ευθύνη» τόνισαν.

ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ: Θλιβερή η προσπάθεια να δοθεί κομματικό χρώμα στην υπόθεση Λιγνάδη

Συνεχίζεται η κόντρα Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Λιγνάδη. Απαντώντας στο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η μόνη απόπειρα συγκάλυψης- και είναι γνωστή στο πανελλήνιο- είναι η απόπειρα που έκανε ο κ. Τσίπρας, εγγράφως μάλιστα, να μείνει στο σκοτάδι η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης στην πρεσβεία της Βενεζουέλας.

Είναι πραγματικά θλιβερή η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ, να δώσει κομματικό χρώμα σε μια υπόθεση η οποία θα έπρεπε να βρίσκει ενωμένο τον πολιτικό κόσμο απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα.

Η Κυβέρνηση ήταν εκείνη που μέσω της ημερίδας με θέμα “Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι”, ενθάρρυνε τα στόματα να ανοίξουν. Και θα λάβει κάθε θεσμικό μέτρο ώστε να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους φαινόμενα. Όσο για τις συγκεκριμένες υποθέσεις που έχουν έρθει στο φως, το λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη και όλες οι κρατικές υπηρεσίες είναι στη διάθεσή της».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v