Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καθαρή στήριξη Μαξίμου σε Μενδώνη, το βλέμμα στη μάχη της Πέμπτης

Γιατί ο Κ. Μητσοτάκης δεν ζήτησε την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού. Το «σημαντικό έργο» και οι «μεγάλες επενδύσεις». Πλαστούς διχασμούς και προσπάθεια εκτροπής του πολιτεύματος, καταγγέλλει το πρωθυπουργικό περιβάλλον.

Καθαρή στήριξη Μαξίμου σε Μενδώνη, το βλέμμα στη μάχη της Πέμπτης

Αποφασισμένος να μην… υποκύψει στις πιέσεις της αντιπολίτευσης για απομάκρυνση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη από τη θέση της, με αφορμή την υπόθεση Λιγνάδη, εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Χθες την κα Μενδώνη στήριξε απόλυτα η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, παρά την «ατυχή έκφραση» -όπως τη χαρακτήρισε- της υπουργού για την επικινδυνότητα του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Το ίδιο αναμένεται να πράξει και ο πρωθυπουργός στη μάχη των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή την προσεχή Πέμπτη.

Εάν η κα Μενδώνη δήλωσε την παραίτησή της, όπως λένε στην κυβέρνηση, θα ήταν «βούτυρο στο ψωμί» του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει «τη σκοτεινή και χυδαία επίθεση λασπολογίας που έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες, ακόμα και με ευθεία στόχευση στον ίδιο τον πρωθυπουργό». Άλλωστε, λένε στο Μέγαρο Μαξίμου, «πολιτική ευθύνη σημαίνει να γνωρίζεις και να μην αποτρέπεις. Να μαθαίνεις και να μένεις αδρανής. Ούτε το ένα συνέβη ούτε το άλλο. Κι όταν έγινε η πρώτη καταγγελία, δίχως δεύτερη σκέψη, ο κ. Λιγνάδης απομακρύνθηκε από τη θέση του, καθώς η παραίτησή του έγινε αμέσως αποδεκτή».

Η κυρία Μενδώνη, σύμφωνα με την αν. κυβερνητική εκπρόσωπο, είναι «καλή υπουργός, με σημαντικό έργο στο Υπουργείο Πολιτισμού» και που, κατά τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, «ξεμπλόκαρε όλες τις μεγάλες επενδύσεις που ήταν εκεί σταματημένες χρόνια».

Πάντως, ακόμα και μέσα στη Νέα Δημοκρατία υπάρχουν φωνές, όπως της ευρωβουλευτή Ελίζας Βόζενμπεργκ, που θεωρούν ότι η κυρία Μενδώνη θα έπρεπε να παραιτηθεί, ενώ άλλοι, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Θάνος Πλεύρης, κράτησαν δημοσίως σαφείς αποστάσεις από την υπουργό Πολιτισμού, όσον αφορά τον χειρισμό της υπόθεσης.

Να χάσει την ουσία του

Στην κυβέρνηση θεωρούν ότι ένα τόσο σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα κινδυνεύει να χάσει την ουσία του, να οδηγήσει σε πλαστούς διχασμούς και να εκτροχιαστεί ο δημόσιος διάλογος, καταλογίζοντας την ευθύνη γι’ αυτό στην αξιωματική αντιπολίτευση. «Όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας, που έχουν μετατρέψει μία σοβαρή υπόθεση σε βούρκο», σημειώνουν κυβερνητικές πηγές και προσθέτουν: «Έφτασε στο έσχατο σημείο εξαχρείωσης, να μιλούν τα φερέφωνά του στο διαδίκτυο για ΝΔ-παιδεραστές και να διακινούν άθλια σενάρια εμπλέκοντας και προσωπικά τον πρωθυπουργό».

Παράλληλα, το Μέγαρο Μαξίμου κάνει λόγο για «έσχατη έκπτωση, που απειλεί συνολικά τον πολιτικό βίο και θα τεθεί την Πέμπτη στη Βουλή από τον πρωθυπουργό, που θα ανακοινώσει ένα πλέγμα πρωτοβουλιών με τη μορφή κωδίκων δεοντολογίας, αποτρέποντας  την κάθε μορφής κακοποίηση.

Ένα βήμα παραπέρα προχώρησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος, ο οποίος ανέφερε: «Όταν εξαπολύονται κατηγορίες, συντονισμένα και ενορχηστρωμένα από την ίδια τη μείζονα αντιπολίτευση, περί συμμετοχής του πρωθυπουργού ή μελών της κυβέρνησης σε κυκλώματα παιδεραστίας, αυτό συνιστά προσπάθεια εκτροπής του πολιτεύματος. Και πρέπει να πάρουν όλοι τις ευθύνες τους».

Η Πειραιώς αντεπιτίθεται στην Κουμουνδούρου, υποστηρίζοντας ότι «η μόνη κραυγαλέα υπόθεση συγκάλυψης που έχει δει το φως είναι αυτή της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης στην πρεσβεία της Βενεζουέλας, με προσωπική επιστολή του κ. Τσίπρα», ενώ καταγγέλλει πως ο ΣΥΡΙΖΑ «λίγο πριν τις εκλογές του 2019 άλλαξε τον Ποινικό Κώδικα και μείωσε τις ποινές σε όλα τα αδικήματα που αφορούν τη γενετήσια ελευθερία».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v